Ігор Тенюх: «Збройні Сили України не мають юридичного права розпочати воєнні дії в Криму»

Березень 11, 2014 | Новини | Переглядів: 1006 | Коментарі: 0

Про це сьогодні, 11 березня, під час виступу у Верховній Раді України заявив виконуючий обов’язки Міністра оборони України Ігор Тенюх.

— Де-юре відкритої агресії немає, Росія офіційно не визнає присутність своїх військ у Криму, називаючи їх «загонами самооборони». Тому будь-які активні дії української армії щодо стабілізації ситуації в Криму можуть бути представлені міжнародній спільноті як застосування сили проти власного населення, — уточнив Ігор Тенюх.

Подальші дії влади повинні бути зосереджені на ресурсному і грошовому забезпеченні Збройних Сил України — сказав Ігор Тенюх.
«Стратегічною помилкою є те, що від часу здобуття незалежності Україна не розглядала Росію як потенційного супротивника». На цьому наголосив виконуючий обов’язки Міністра оборони України Ігор Тенюх.
За словами керівника оборонного відомства, на даний час в Україні тривають масштабні навчання Збройних Сил України. Усі частини та підрозділи перебувають у визначених районах по всій території держави: на півночі, півдні, заході та сході.
Під час реальної перевірки бойової готовності виявлено низку недоліків, які впливають на готовність Збройних Сил до ведення бойових дій, адже останнім часом не приділялося уваги належному фінансуванню потреб армії. Тому Генеральним штабом, Міністерством оборони та урядом терміново приймаються необхідні рішення та вживаються усі заходи для підвищення рівня бойової готовності.
Разом з тим, моральний дух військовослужбовців Збройних Сил України, у тому числі з військових частин в Криму, є високим і дозволяє виконувати завдання за призначенням.
— Ми привели Збройні Сили у бойову готовність у відповідності до плану навчань. Наші військові взяли під охорону Північно-Кримський канал, виставили блокпости на Перекопському перешийку, — наголосив виконуючий обов’язки Міністра оборони України.
У той же час, Ігор Тенюх зазначив, що для підготовки до протистояння із таким потужним супротивником, як Росія, потрібні великі гроші та час.
За словами глави вітчизняного оборонного відомства, на східному кордоні України та в Криму Росією сьогодні розгорнуто потужне угруповання військ, яке в кілька разів переважає Збройні Сили України — 220 тисяч військовослужбовців, 1800 танків, 400 вертольотів, 150 літаків та 60 кораблів. Це свідчить про те, що існує небезпека не лише для Криму, але й для всієї України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool