Хто і чому боїться «Опозиційного блоку»?

Вересень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 762 | Коментарі: 0

Особливість «Опозиційного блоку» на виборах 2014 в тому що, по-перше, він складений з людей, а не з партій.

А, по-друге, ці люди можуть не подобатися Києву, але в східних і південних областях у них є гарантований електорат. І до того ж усі вони з досвідом і авторитетом.
З Юрієм Бойком все зрозуміло: він може повернути Україні газ, а, стане прем'єром, розбереться з післявоєнним бардаком в економіці. Схожий досвід у нього є, коли він в 90-ті прийняв «ЛиНОС» в абсолютно жалюгідному стані і вивів на нормальний виробничий рівень. Потім успішно розвивав «Нафтогаз», який зараз його наступники перетворили на «валізу без ручки» і камінь на шиї бюджету.
Другий номер списку - екс-віце-прем'єр Олександр Вілкул - представляє дніпропетровську управлінську еліту. В області сім'ю Вілкулів знають і поважають.
Його батько був директором великих підприємств, мером Кривого Рогу і головою Дніпропетровської обласної ради. З усіма регаліями типу Державної премії в галузі науки і техніки. Сам Вілкул керував ГЗК. І дуже ефективно, треба сказати, керував. Як віце-прем'єр, він так само був ефективнішим від багатьох в Кабміні. Тому, голоси в Дніпропетровській області він забезпечить, незважаючи на підступи Коломойського.
Добкін. Третій номер списку. Щоб не говорили, але Харків його підтримує. І він може з харків'янами говорити. Це факт, який дуже не подобається багатьом, особливо, Авакову. Хоча навряд чи у когось зі списку є така мета: СПОДОБАТИСЯ пану Авакову.
От хто подобається багатьом – так це Нестор Шуфрич. Можна не приймати його ідеї, але те, як він їх відстоює, викликає повагу. Взявши Шуфрича в список «Опозиційний блок» отримав людину, яка не зрадить своїх.
У списку – Сергій Ларін. Людина конкретних справ. Добре знає парламентську роботу, на посту Кіровоградського губернатора мав довіру людей більше 70%. Нормальні люди й досі добрим словом згадують його роботу на Кіровоградщині і готові за нього голосувати.
В плюс Ларіну і той факт, що він не пішов у першій п’ятірці, хоча його Партія розвитку стала базою для «Опозиційного блоку». Ларіну для розкрутки, як партійному лідерові, не вистачило 5-6 місяців, але у нього є політичне майбутнє.
Наталія Королевська. Перший млинець в її самостійній політичній кар'єрі виявився глевким. Але так буває з новими партійними проектами. Одні проскакують як «Свобода» в 2012-му чи партія «Зелених» в 2002-ом. Інші – пролітають зовсім поруч від бар'єру.
Але Королевська - корінна луганчанка. Її авторитет в регіоні, розділеному на «свої» і «тимчасові» території залишається високим. За даними КВУ 40% жителів Донбасу готові голосувати і брати участь у парламентських виборах. Найвищий показник серед жителів «української Луганщини». Зрозуміло, що всі вони будуть шукати в списках знайомі імена. І Королевська – саме таке ім'я.
В цілому можна сказати, що список «ОБ» не ідеальний (як і будь-який партійний список). Але оптимальний. Особливо, враховуючи специфіку поточного моменту. Ще один фактор дає йому шанси на успішне проходження в парламент: іншого такого списку, орієнтованого на інтереси електорату, постраждалого від війни та її наслідків, просто немає. Може, тому його вже почали інформаційно атакувати затяті опоненти.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool