Хочеш змінити суспільство - почни зі школи,- Сергій Коваленко

Травень 24, 2017 | Новини | Переглядів: 1015 | Коментарі: 0

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко взяв участь у відкритті семінару з питань створення ефективного управління системою освіти в об’єднаних територіальних громадах.

Семінар проводиться регіональним відокремленим підрозділом установи "Центр розвитку місцевого самоврядування" за участі керівників структурних підрозділів, що відповідають за напрям освіти в Кіровоградській та Запорізькій областях та у новостворених ОТГ, профільних заступників голів РДА, іноземних експертів.

Привітавши учасників семінару, Сергій Коваленко зазначив, що процес створення об’єднаних територіальних громад на Кіровоградщині триває – на сьогодні вже 7 ОТГ створено, ще кілька розпочали об’єднавчі процеси.

Стосовно вибудовування ефективної системи освіти в ОТГ, посадовець підкреслив: "Хочеш змінити суспільство – почни зі школи, оскільки саме там формується майбутнє держави, саме ці діти робитимуть зміни". Сергій Коваленко зауважив, що сучасна молодь має проєвропейські погляди, тому система підготовки майбутніх фахівців має враховувати це, а відповідну підготовку треба розпочинати саме в школі. Основа реформи полягає в тому, що сучасна оновлена школа має працювати не на вчителя, а на учня.

Серед проблем, які є в освіті Кіровоградщини, перший заступник голови облдержадміністрації назвав низьку наповнюваність класів у загальноосвітніх навчальних закладах сільської місцевості, а також значну кількість здорових учнів, які навчаються за індивідуальною програмою, оскільки класи не набираються. Як наслідок, виникають проблеми низької якості знань у таких учнів, соціалізації, що в подальшому унеможливлює їх вступ до вищих навчальних закладів.

– Ті дії, які здійснюються облдержадміністрацією за підтримки органів місцевого самоврядування, дозволять вирішити цю проблему, – підкреслив Сергій Коваленко. – Ми вже створили 23 опорних школи – вибудовуємо навчально-виховні об'єднання, включаючи дошкільну ланку, загальну середню освіту, позашкільну, і зможемо повністю нести відповідальність за ту якість знань, що ми зобов’язані забезпечити. Це вже дало нам змогу зменшити на 300 дітей кількість тих, хто навчається за індивідуальною формою.

Посадовець окреслив основні засади створення навчально-виховних об'єднань, зазначивши, що початкова школа може бути в кожному селі, оскільки усі предмети викладає один учитель, середня повинна забезпечити фахове викладання усіх дисциплін, а вища має бути виключно багатопрофільною – орієнтованою на якісну підготовку учнів до вступу у вищі навчальні заклади. Перший заступник голови облдержадміністрації також зауважив, що влада приділяє значну увагу матеріальному забезпеченню саме опорних шкіл області: придбано нові автобуси для підвезення учнів, проводяться якісні ремонти, закуповується технічне обладнання.

– Процес іде. Кожен керівник території отримав завдання від голови облдержадміністрації допомогти системі освіти вибудувати ту мережу, яка дозволить працювати на якість, – підсумував Сергій Коваленко.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool