Харківщина: ДТП - водій збив жінку та з місця пригоди втік

Березень 08, 2013 | Новини | Переглядів: 1461 | Коментарі: 0

Повідомили працівників ДАІ про ДТП дівчата, які стали випадковими свідками аварії. Подружки якраз їхали відпочивати до кафе, коли на їх очах водій авто збив жінку.

«Ми побачили, як водій іномарки сірого кольору скоїв наїзд на жінку, що стояла на узбіччі дороги і не зупинившись, поїхав далі, залишивши непритомну постраждалу без допомоги. Одразу зателефонували до Державтоінспекції та швидкої» – розповідає одна з дівчат, Світлана.

Під час проведення огляду місця дорожньо-транспортної пригоди працівниками слідчо-оперативної групи були виявлені речові докази: пластикові фрагменти бамперу, важіль склоочищувача, за якими було встановлено марку автомобіля. Дівчата запам’ятали декілька цифр номерного знаку. В районі був введений план «Перехват» на виявлення автомобіля з пошкодженнями, характерними для ДТП.

«Ми не раз бачили такий автомобіль в районі, але за базою ДАІ його власник мешкає в місті Харкові. Від свідків дізналися, що його син мешкає в Ізюмі, тому й вирішили перевірити. Коли приїхали до місця мешкання, то на подвір’ї побачили автомобіль з розламаним бампером та розбитим склом, але оглянути його заважав величезний собака. Власники помешкання на стукіт і дзвінок у двері не відповідали. Складалося враження, що вдома господарів немає, тому ми негайно викликали оперативну групу» – розповів інспектор ДАІ майор міліції Сергій Гоман.

З приїздом оперативної групи, все ж таки, вдалося оглянути автомобіль: все вказувало на причетність до ДТП, самого ж 30-річного водія правоохоронці виявили відпочиваючим в будинку в стані алкогольного сп’яніння, що незабаром підтвердило й медичне освідчення.

«Коли ми його розбудили й запитали про пошкодження автомобіля, чоловік почав вигадувати різноманітні історії, що суперечили одна одній. Тільки після того, як показали речові докази, що були залишені на місці пригоди, чолов’яга зізнався у скоєному. На запитання, чому не залишився на місці ДТП й не викликав «швидку», неоднозначно знизує плечима, мовляв, перелякався» – розповідає начальник відділення ДАІ м. Ізюму майор міліції Сергій Половецький.

Проте розгубленість, обтяжена нетверезим станом, навряд чи врятують водія від відповідальності за законом. Наразі за фактом ДТП відкрито кримінальні провадження. Призначено та тривають обов’язкові експертизи, а також допитуються особи. За чинним кримінальним законодавством чоловікові загрожує до восьми років ув’язнення.

43-річна жінка, на яку було скоєно наїзд, отримала гостру закриту черепно-мозкову травму, забиття головного мозку. Наразі вона у тяжкому непритомному стані перебуває у відділенні реанімації Ізюмської лікарні. Вирішується питання щодо транспортування її до міста Харкова.

 Департамент ДАІ МВС України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool