ГУ Міндоходів у Кіровоградській області вкотре нагадує

Серпень 06, 2014 | Новини | Переглядів: 964 | Коментарі: 0

Одним із завдань, що стоять на порядку денному перед органами Міндоходів Кіровоградщини, є легалізація трудових відносин.

Гарантований рівень мінімальної заробітної плати чимало роботодавців просто ігнорують і змушують робітників працювати за невелику зарплату, часом зовсім не декларуючи оплату їх праці. Бажаючи уникнути зайвих, на думку роботодавця, витрат, видають працівникам зарплату готівкою. У цьому випадку йдеться про так звані «тіньові» заробітки.
Наймаючись на роботу, громадянам слід пам'ятати, що заробітна плата, яка виплачується у «конвертах» – це тимчасове благо, яке несе негативні наслідки у майбутньому. Це, перш за все, ризик залишитися без права на отримання соціальних пільг та виплат, гарантованих державою, особливо при нарахуванні пенсії та здійсненні її перерахунків у подальшому. Людина, яка працює неофіційно, при отриманні травми не може розраховувати на виплату їй лікарняних та інших обов'язкових виплат.

Шановні громадяни! ГУ Міндоходів у Кіровоградській області вкотре нагадує, що від власної байдужості й мовчазної бездіяльності кожен «трудовий нелегал» втрачає: трудову пенсію, відпускні за час щорічної відпустки, суму індексації заробітної плати у зв’язку зі зростанням цін, допомогу з тимчасової непрацездатності у випадку хвороби та інше. Не будьте байдужими до власного майбутнього!
Просимо повідомляти про випадки порушень трудового законодавства. Чекаємо письмових звернень за адресою: м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 55.

Порядок оподаткування відпусток
У гарячий сезон відпочинку, Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області нагадує, що порядок обкладення сум відпускних податком на доходи фізичних осіб та єдиним соціальним внеском нічим не відрізняється від загального, встановленого для заробітної плати.
Нарахована сума відпускних враховується при визначенні граничного розмір доходу, який дає право на податкову соціальну пільгу. База оподаткування для податку на доходи фізичних осіб зменшується на суму єдиного внеску та податкової соціальної пільги, якщо на неї є право. Ставка податку становить 15 (17)%.
При заповненні Податкового розрахунку за формою №1ДФ відпускні відображаються, як і зарплата, з ознакою доходу „101”.
Сума єдиного соціального внеску в частині утримання за ставкою 3,6% визначається в межах максимальної величини бази нарахування ЄСВ, яка становить 17 прожиткових мінімумів для працездатних осіб (цьогоріч – 20 706 грн.).
Відпускні входять до складу додаткової заробітної плати, тож такі суми можуть бути віднесені до витрат платника податку на прибуток на підставі п.142.1 ст.142 Податкового кодексу України.


 

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool