ГУ Міндоходів у Кіровоградській області: спрощена система митного контролю для громадян

Липень 19, 2013 | Новини | Переглядів: 891 | Коментарі: 0

Головне управління Міндоходів у Кіровоградській області звертає увагу, що при перетині кордону України громадяни можуть скористатися двоканальною системою митного контролю товарів та транспортних засобів.

Двоканальна система – це спрощена система митного контролю, яка дає змогу здійснювати декларування, обираючи один з двох каналів проходу (проїзду транспортними засобами особистого користування) через митний кордон України – «зелений» або «червоний». При цьому подорожуючий може самостійно обрати, яким скористатися.
«Зелений коридор» (канал, позначений символами зеленого кольору), призначений для декларування товарів в обсягах, що не підлягають оподаткуванню митними платежами та не підпадають під встановлені законодавством заборони або обмеження при їх переміщенні. Такі товари не підлягають письмовому декларуванню. «Червоний коридор» (канал, позначений символами червоного кольору) призначений для всіх інших громадян.
Слід зазначити, що обрання «зеленого коридору» вважається заявою особи про те, що переміщувані нею товари не підлягають письмовому декларуванню та оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження та свідчить про факти, що мають юридичне значення. Звільнення від подання письмової митної декларації не означає звільнення від обов’язкового дотримання порядку переміщення товарів через митний кордон України.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool