ГУ Міндоходів у Кіровоградській області: розмір ставки єдиного податку при здійснені кількох видів господарської діяльності

Липень 16, 2013 | Новини | Переглядів: 745 | Коментарі: 0

Відповідно до п. 293.1 ст. 293 Податкового кодексу України від 02.12.2010 р. № 2755-VI (далі ‒ Податковий кодекс) ставки єдиного податку для платників єдиного податку І та ІІ груп встановлюються у відсотках (фіксовані ставки) до розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року, а для платників ІІІ – VІ груп – у відсотках до доходу (відсоткові ставки).

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб ‒ підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду такої діяльності, з розрахунку на календарний місяць: для першої групи платників єдиного податку ‒ у межах від 1 до 10% розміру мінімальної заробітної плати; для другої групи ‒ у межах від 2 до 20% розміру мінімальної зарплати.
У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп кількох видів господарської діяльності застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений для таких видів господарської діяльності. У разі здійснення платниками єдиного податку першої і другої груп господарської діяльності на територіях більш як однієї сільської, селищної або міської ради застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений ст. 293 Податкового кодексу для відповідної групи таких платників. Слід зазначити, що сплата єдиного податку здійснюється за місцем податкової адреси.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool