Громадянин, який одночасно з пенсією отримує заробітну плату, має право на соціальну пільгу

Квітень 24, 2014 | Новини | Переглядів: 912 | Коментарі: 0

Громадянин, який одночасно з доходами у вигляді пенсії з Пенсійного фонду України отримує доходи у вигляді заробітної плати, має право на зменшення суми нарахованої заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги. При цьому розмір заробітної плати, нарахованої протягом місяця, не повинен перевищувати у 2014 році 1710 грн.

Податкова соціальна пільга застосовується до заробітної плати тільки за одним місцем роботи.
Для отримання пільги громадянин повинен подати роботодавцю заяву про застосування податкової соціальної пільги.
Водночас, згідно з пп.169.2.3 п.169.2 ст.169 ПКУ податкова соціальна пільга не може бути застосована до:
- доходів платника податку, інших ніж заробітна плата;
- заробітної плати, яку платник податку протягом звітного податкового місяця отримує одночасно з доходами у вигляді стипендії, грошового чи майнового (речового) забезпечення учнів, студентів, аспірантів, ординаторів, ад’юнктів, військовослужбовців, що виплачуються з бюджету;
- доходу від провадження підприємницької діяльності, а також іншої незалежної професійної діяльності.
Платники податку, які мають право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги, та розміри податкових соціальних пільг визначені у ст.169 Податкового кодексу України.

Отримали дохід від декількох роботодавців – обов'язково подайте декларацію

Обов'язкове подання та правильність заповнення Податкової декларації про доходи і майновий стан є актуальною темою сьогодення, зокрема і ряд питань щодо заповнення її, а саме – чи необхідно громадянину подавати річну декларацію про майновий стан і доходи, якщо він протягом звітного року отримував доходи від декількох податкових агентів.
Відповідно до пп. «є» п.176.1 ст.176 Податкового кодексу, платники податку зобов’язані подавати податкову декларацію за результатами податкового (звітного) року у строки, передбачені цим Кодексом для платників податку на доходи фізичних осіб, якщо протягом такого податкового (звітного) року оподатковувані доходи нараховувалися (виплачувалися, надавалися) у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, платнику податку у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами двома або більше податковими агентами і при цьому загальна річна сума таких оподатковуваних доходів перевищує сто двадцять розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року (у 2013 році — 137640 грн.).
Тож, шановні громадяни, якщо ви отримували дохід від двох або більше роботодавців, загальна сума яких за 2013 рік перевищує 137640 грн., вам необхідно подати до 1 травня 2014 року, за місцем реєстрації річну Податкову декларації про майновий стан і доходи.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool