Громадськість та бізнес готові допомогти українській владі оновити тендерну документацію як того вимагають зміни до закону про держзакупівлі

Серпень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1426 | Коментарі: 0

Громадське Партнерство «За доброчесні державні закупівлі» та представники бізнесу мають намір допомогти Міністерству економічного розвитку та торгівлі України оновити форми та робочу документацію, що стосується процедури проведення в Україні державних закупівель.

За словами представника секретаріату Партнерства «За доброчесні державні закупівлі» Олексія Хмари, Міністерство економічного розвитку та торгівлі визначено уповноваженим органом у сфері державних закупівель. Це означає, що саме воно встановлюватиме правила гри і процедуру для учасників закупівель на підставі діючого законодавства. Враховуючи те, що внесення змін до тендерного законодавства та саме ухвалення закону № 3681-VI (законопроект №7532) набуло широкого резонансу у суспільстві, Міністерство економічного розвитку та торгівлі України в особі профільного департаменту запропонувало громадськості допомогти в оновленні тендерної документації. Зразки на сьогодні діючих робочих форм можна знайти за посиланням http://me.kmu.gov.ua/control/uk/publish/article?art_id=150449&cat_id=116916.
«Оскільки Партнерство «За доброчесні державні закупівлі» переймається темою державних закупівель і виступає за мінімізацію корупційних ризиків при їх проведенні, було вирішено надати допомогу органам влади та ініціювати процес збору пропозицій щодо оновлення форм та робочої документації, яка стосується проведення в Україні тендерів», - підкреслив Олексій Хмара. – «І сьогодні Партнерство звертається до зацікавленої громадськості та експертів надсилати свої пропозиції до змісту оновленої тендерної документації».
Ваші пропозиції чекають на електронну адресу Секретаріату Партнерства «За доброчесні державні закупівлі» tender@toro.org.ua.

Довідково: Партнерство є постійно діючим об’єднанням неурядових організацій, засобів масової інформації, бізнес-організацій, аналітичних центрів та індивідуальних членів. Метою Партнерства є сприяння підвищенню загального рівня прозорості та доброчесності державних закупівель в Україні через запровадження постійнодіючого громадського контролю за їх перебігом. Пріоритети діяльності Партнерства:
· сприяння посиленню загальної спроможності громадянського суспільства здійснювати ефективний громадський контроль за державними закупівлями в Україні;
· публічний тиск та громадський контроль за державними закупівлями, зокрема щодо дотримання в них принципів доброчесності, конкурентності та відкритості;
· інформування громадськості про реальну ціну неефективних державних закупівель;
· участь у реформуванні тендерного законодавства України.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool