Громадськість Кіровоградщини перевірить парламентарів на відповідність критеріям доброчесності

Лютий 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1118 | Коментарі: 0

23 лютого ініціатори руху ЧЕСНО разом із представниками 11 громадських організацій Кіровоградщини сформували регіональну платформу руху.

Регіональними співкоординаторами ЧЕСНО стали Олександр Макієнко («Центр соціального партнерства»), Любов Лук’янцева (Кіровоградська асоціація «Громадські ініціативи») та Валерій Лебідь (Громадський рух «Не будь байдужим»).

Найближчим часом кіровоградська координаційна рада ЧЕСНО планує залучити до руху активістів регіону та максимально проінформувати громадськість про «критерії доброчесності». Новостворена регіональна рада долучиться до національної народної люстрації депутатів чинного парламенту та перевірить представників Кіровоградщини на відповідність «критеріям доброчесності».

Кіровоград став п’ятнадцятим містом всеукраїнського туру ініціаторів ЧЕСНО, в якому активісти продовжили розбудову національної мережі. Мета туру – об’єднати мешканців усіх регіонів України задля очищення майбутнього парламенту від недостойних кандидатів. Всього учасники руху планують утворити 25 регіональних осередки – у всіх областях України, включно з АР Крим.

Регіональні платформи руху вже створено у Полтаві, Сумах, Чернігові, Житомирі, Вінниці, Хмельницьку, Тернополі, Одесі, Луганську, Миколаєві, Херсоні, Харкові, Сімферополі та Севастополі. Наступна презентація відбудеться 24 лютого у Черкасах. З графіком презентацій можна ознайомитися на сайті: http://chesno.org/calendar/.

Аналогічні кампанії з очищення парламенту відбулися в Румунії, Південній Кореї, Чехії, Албанії та Косово і всюди мали позитивний вплив на результати виборів.

В Україні громадський рух ЧЕСНО започаткували активісти спільно з представниками партнерства «Новий Громадянин» рівно за рік до чергових парламентських виборів.  


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool