Громадська рада при Кіровоградській ОДА провела засідання разом з керівниками області та міста

Липень 15, 2011 | Новини | Переглядів: 1743 | Коментарі: 0

На цьому тижні відбулося засідання Громадської ради при Кіровоградській обласній громадській адміністрації за участі керівництва міста та області, зокрема у його роботі брали участь: губернатор області С.М. Ларін, мер м. Кіровоград О.Д. Саінсус, перший заступник голови кіровоградської обласної ради О.С. Шаталов та голова Держкомтелерадіо О. Курдінович.

Засідання розпочалося з привітального слова губернатора, який висловив сподівання щодо ефективної та активної роботи громадського сектору в області. На засіданні головував голова Громадської ради С.М. Подорожній, який подякував керівництву за сприяння в роботі Громадської ради та представникам каналу «Кіровоград» за можливість доступу до ресурсів телебачення.
У регламенті роботи ради було озвучено три питання порядку денного. Перше - про проект обласної програми сприяння розвитку інститутів громадянського суспільства Кіровоградської області на 2012-2015 роки («Громадянин-2015»)
З даного питання виступав заступник начальника управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації А.Г. Стояна. Саме він гідно презентував програму, яка має на меті сприяти розвитку інститутів громадянського суспільства в області і підвищити активність в роботі як громадських організацій так, й окремих громадян. Громадська рада, внісши ряд поправок до програми, одноголосно рекомендувала обласній державній адміністрації винести на сесію Кіровоградської обласної ради проект презентованої програми.
Другим питанням порядку денного стояло питання про створення Центру реабілітації для дітей з обмеженими фізчними можливостями у м.Кіровограді.
Заслухавши голову громадської організації «Об’єднання батьків дітей з особливими потребами» А.В. Бондарєву, голову обласної організації Національної асамблеї інвалідів України О.В. Боршуляка Громадська рада рекомендувала керівництву області вжити ряд заходів, що мають на меті сприяти процесу створення у 2011 році у м. Кіровограді Центру реабілітації для дітей-інвалідів (денного перебування). Зокрема з цією метою винайти окрему будівлю, яка відповідає санітарно-гігієнічним вимогам на території міста із зручним транспортним сполученням.
О.Д. Саінсус заявив, що це питання на рівні області і міста вже давно піднімається і в подальшому планується, що ним буде опікуватися Кіровська районна у м. Кіровограді рада.
Третім питанням порядку денного стояло питання про упорядкування роботи ринків згідно законодавства України. З цього питання заслухали інформацію голови постійної комісії з питань підприємництва, регуляторної політики, соціально економічного та інвестиційного розвитку та голови «Спілки підприємців малого та середнього підприємництва Кіровоградської області» О.В. Надутенко та голови постійної комісії з екології, земельних відносин, голови Кіровоградської обласної організації «Національного форуму профспілок України» О.О. Завітневича. Саме вони заявили про ряд порушень в сфері законодавства, щодо організації роботи на ринках міста та області. Заслухавши та обговоривши питання було рекомендовано ряд заходів, щодо покращення і налагодження роботи ринків. Також було вирішено порушити клопотання перед головою ОДА С.М Ларіним. ініціювати проведення комплексних перевірок ринків області всіх форм власності за участі прокуратури, СБУ, Антимонопольного комітету, Управління по контролю за цінами, КРУ, ДСБЕЗ, податкових органів, органів пожежної безпеки, інспекції з охорони праці, СЕС та інших.
А ще, менш важливим цього дня стало офіційне відкриття Громадської примайльні Громадської ради при Кіровоградській ОДА. Тепер всі охочі жителі області можуть звертатися зі своїми скаргами та пропозиціями за адресою: м. Кіровоград, вул. Дзержинського 53 А.

Прес-секретар Громадської ради при ОДА Ганна Колєва
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool