Громадська рада підтримала звернення міського голови щодо неутворення районних у місті рад

Жовтень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1226 | Коментарі: 0

18 жовтня у Кіровоградській міській раді відбулось третє засідання міської Громадської ради. У роботі Громадської ради взяли участь Кіровоградський міський голова Олександр Саінсус та секретар міської ради Ігор Волков.

В порядку консультацій з громадськістю, Олександр Саінсус вніс на розгляд ради звернення щодо неутворення у Кіровограді районних в місті рад.
Коментуючи позицію міської влади з цього питання, Олександр Саінсус пояснив, що сучасне суспільство живе в нових ринкових умовах, зовсім відмінних від тих, які були 20 років тому. В той же час система управління в органах місцевого самоврядування залишилась з минулих часів. Міська рада і її виконавчі органи повинні сьогодні зосередити свої зусилля на іноваційних проектах, забезпечити сприятливий інвестиційний клімат на своїй території.
Олександр Саінсус звернув увагу, що з наукової точки зору оптимальною є кільтість депутатів у місті, визначеною з розрахунку 1 депутат на 5 – 10 тисяч населення. В Кіровограді, в міській, районній та Новенській селищній радах налічується 212 депутатів, що значно перевищує рекомендовані показники.
Спрщення системи управління в органах місцевого самоврядування дозволить не твльки отримати економічний ефект у вигляді щорічної економії бюджетних коштів у сумі близько 1,5 мільйона гривень від позбавлення необхідності утримання апарату, який обслуговує районні ради, а й зробить можливим оперативніше фінансувати соціальні програми, оскільки бюджетні кошти не будуть транзитом проходити через рахунки районних рад. Проте всі центри надання соціальних послуг мають залишитись максимально наближеними до людей, у тих же приміщеннях, де вони функціонують сьогодні.
Олександр Саінсус відзначив також, що мова не йде про ліквідацію Ленінської і Кіровської рад уже сьогодні, вони відпрацюють свою каденцію, а вже чергових виборів до них не буде.
Секретар міської ради Ігор Волков ознайомив членів Громадської ради з проектом рішення Кіровоградської міської ради про неутворення районних у місті Кіровограді рад. Він також звернув увагу присутніх на досвід інших міст України в реформуванні своїх органів місцевого самоврядування. За його інформацією, Львів відмовився від утворення районних рад ще у 1995 році, Одеса у 1998, Черкаси і Харків – у 2009, відмовились від утворення районних рад Запоріжжя, Миколаїв, Горлівка, Макіївка.
Ігор Волков звернувся також до членів Громадської ради з проханням надавати свої пропозиції щодо організації системи управління у місті Кіровограді.
Громадська рада більшістю голосів підтримала ініціативу міської влади щодо реформування оранів місцевого самоврядування.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool