Громадська активність у Кіровограді зашкалює!

Березень 30, 2015 | Новини | Переглядів: 1208 | Коментарі: 0

Саме так можна сказати про ряд значних подій в громадському житті Кіровоградщини за минулий тиждень, серед яких і бізнес-форум «Бізнес - на захисті інтересів держави», і круглий стіл на тему «Взаємодія громадськості та влади».

Але, без перебільшень, показовим стало засідання Громадської Ради при Головному управлінні Державної фіскальної служби України в Кіровоградській області.
Звертаючись до членів Громадської ради Надія Воленшчак, очільник Головного управління ДФС у Кіровоградській області, зазначила, що особливу увагу приділяє співпраці з бізнесом та громадськими організаціями, залучає їх до обговорення важливих законодавчих ініціатив, вирішення проблемних питань, що виникають у процесі здійснення підприємницької діяльності. Зустрічі з представниками малого і середнього бізнесу, під час яких обговорюються нововведення в податковому законодавстві - 5% акцизний податок на тютюнову продукцію, використання касових апаратів, електронне адміністрування податку на додану вартість, податковий компроміс та інші новації - додають конструктиву в роботу фіскальної служби.
Для більш змістовного діалогу, на засідання Громадської ради були запрошені начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску управління доходів і зборів з фізичних осіб Інна Твердохліб, яка розповіла присутнім, що з прийняттям Закону України від 28 грудня 2014 року № 77-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реформування загальнообов'язкового державного соціального страхування та легалізації фонду оплати праці», який набрав чинності з 1 січня 2015 року роботодавцям надано право на застосування коефіцієнта понижуючої ставки єдиного внеску, що стало значним кроком у реформуванні сплати єдиного внеску.
В продовження спілкування завідувач сектору місцевих, ресурсних, рентних та неподаткових платежів управління оподаткування юридичних осіб Вікторія Легун повідомила присутніх, що з 1 січня 2015 року плата за землю є складовою податку на майно і включена до переліку місцевих податків і зборів, а органам місцевого самоврядування надано право встановлювати ставки плати за землю та пільги щодо земельного податку, який сплачується на відповідній території При цьому, податок на майно, в частині плати за землю, є обов’язковим для встановлення.
Крім цього, під час засідання Громадської ради було обговорено та затверджено Положення про Громадську раду при ГУ ДФС у Кіровоградській області, затверджено план роботи Громадської ради на II квартал 2015 року та запропоновано на наступному засіданні розглянути підсумки кампанії по декларуванню громадянами доходів, отриманих у 2014 році, а також висвітлити питання щодо змін законодавства у застосуванні РРО.
Голова Громадської ради при ГУ ДФС у Кіровоградській області Ігор Волков наголосив на важливості комунікації громади та Державної фіскальної служби. Нагадаємо, що саме Ігор Волков, як голова Територіального відділення Асоціації платників податків України запропонував та підписав Меморандум про партнерство та співробітництво між АППУ та ДФС України в Кіровоградській області, що дозволить оперативно вирішувати нагальні питання оподаткування підприємців.

Прес-центр Територіального відділення Асоціації платників податків України в Кіровоградській області.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool