Громади Кіровоградщини отримали роз’яснення щодо нового довідника

Березень 31, 2022 | Новини | Переглядів: 1105 | Коментарі: 0

Громади Кіровоградщини отримали роз’яснення щодо нового розділу «Довідника безбар’єрності» під назвою «У воєнний час». 

Про висвітлені в новому розділі теми йшлося під час засідання Комітету доступності осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення до об’єктів соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури під головуванням начальниці управління регіонального розвитку, містобудування та архітектури ОВА Вікторії Кулікової.

Як пояснила Вікторія Кулікова, новий розділ «Довідника безбар'єрності» – презентувала дружина Президента України Олена Зеленська. Відтепер «Довідник» відповідатиме на болючі питання найуразливіших верств населення – сімей з дітьми, людей старшого віку та їхніх близьких, людей з інвалідністю.

Зокрема, у новому розділі висвітлені теми щодо того, як допомогти дитині в тривожній ситуації, подбати про неї в укритті, як розповісти про втрату рідної людини, як підтримати дитину в дорозі. Також оприлюднені теми щодо перетину кордону з дитиною до 18 років, допомогти адаптуватися в тимчасовому житлі.

Крім цього, висвітлений блок, присвячений людям старшого віку: як заспокоїти таку людину під час обстрілів, переконати її спуститися в укриття, налаштувати переїхати в безпечне місце, як дістати ліки людині старшого віку. Також в розділі можна отримати відповіді на питання про те, як отримати пенсію, субсидію, соціальну допомогу після евакуації, яким чином можна вберегти людину з аутизмом від сенсорного перенавантаження, як батькам налаштувати на дорогу дитину з аутизмом.

У блоці «У воєнний час» є конкретні відповіді на питання про те, що робити, якщо ви зустріли дезорієнтовану людину, як налагодити комфортний побут дитини з аутизмом на новому місці.

«Довідник» доступний за адресою: https://bf.in.ua, розділ «У воєнний час» – у правому верхньому кутку. Інформація в ньому постійно оновлюватиметься відповідно до воєнних викликів. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool