Григорій Литвин: в рішенні виконкому не має жодного стосунку до виділення землі під забудову Лісопаркової у Кіровограді

Жовтень 22, 2015 | Новини | Переглядів: 1029 | Коментарі: 0

21 жовтня виконавчий комітет Кіровоградської ї міської ради своїм рішенням визначив квартал житлової забудови, обмежений вулицею Козацькою та провулками Козацьким і Курінним, загальною площею 11,27 га територією комплексної житлової забудови.

Оскільки прийняте рішення викликало в засобах масової інформації резонанс і деякі з них почали недостовірно трактувати його сутність, звинувачуючи міську владу у наданні дозволів на подальшу забудову Лісопаркової, заступник міського голови Григорій Литвин прокоментував ситуацію.

За його словами, прийняте виконкомом рішення не має жодного стосунку до виділення земельних ділянок для забудови. Таке рішення лише встановлює межі території комплексної забудови. Земельні ж ділянки люди отримали п’ять років тому і знаходяться вони у діаметрально протилежному від Лісопаркової зони місці. Колись тут стояла військова частина, потім підрозділ МНС.

Під час роздержавлення нерухоме майно перейщло у власність членів житлово – будівельного кооперативу “Княжичі”, якому у 2005 році міська рада затвердила проекти землеустрою земельних ділянок під цим нерухомим майном. Що дає визнання кварталу територією комплексної забудови? - Закон України «Про регулювання містобудівної діяльності» дозволяє встановлювати межі комплексної забудови території, - відзначив Григорій Литвин. - І здійснюється це, у першу чергу, в інтересах громадян та спрямовується на попереднє проведення інженерної підготовки, спорудження зовнішніх інженерно-транспортних мереж, об'єктів соціальної сфери, житлових будинків, інших об'єктів будівництва, а також на благоустрій території.

Що дасть це безпосередньо у конкретному випадку?.

Прийняття рішення і визнання управління капітального будівництва Кіровоградської міської ради замовником для виготовлення технічної документації на проведення інженерної підготовки, спорудження зовнішніх інженерно-транспортних мереж комплексної забудови дозволить ПАТ “Кіровоградобленерго” за власні кошти звести у мікрорайоні дві трансформаторні підстанції і прокласти електричні мережі для забезпечення житлового масиву електроенергією – є відповідна державна програма.

Якщо ж не визнавати масив територією комплексної забудови, то кожному забудовнику необхідно буде індивідуально отримувати технічні умови на під’єднання електромереж і за власні кошти здійснювати їх будівництво і прокладку, а потім передавати ці мережі на баланс обленерго. Тому, підводячи підсумок, необхідно наголосити, що рішення про комплексну забудову території приймалося виконавчим комітетом в інтересах громадян і воно не стосується жодним чином виділенні землі під забудовучи надання дозволу на будівництво.

На доданому фото позначено межі комплексної житлової забудови і добре видно, що земельна ділянка розташована в стороні від зеленого масиву.

джерело

21 жовтня виконавчий комітет Кіровоградської ї міської ради своїм рішенням визначив квартал житлової забудови, обмежений вулицею Козацькою та провулками Козацьким і Курінним, загальною площею 11,27 га територією комплексної житлової забудови.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool