Готуємося до купання на Водохреща

Січень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 2164 | Коментарі: 0

19 січня весь православний люд відзначатиме Водохреще. Центральне місце у святі займають обряди, пов'язані з водою, і один з них - купання в ополонці.

Вважається, що вода у цей день має цілющу сили. З року в рік зростає кількість бажаючих зануритись у чудодійну водяну купіль. Найближчим часом синоптики прогнозують пониження температури повітря на усій території України. Та навряд чи слід очікувати справжніх хрещенських морозів.Але якщо морозу і вдасться скувати водойми кригою, то її міцність ще не буде достатньою для масового перебування на ній людей.
 

Управління Держтехногенбезпеки та МНС звертаються до усіх вірян: святкуючи Водохреще, не забувайте про власну безпеку. Не залишайте без нагляду дітей поблизу річки чи ставка. Здійснюйте обряд лише у спеціально пристосованих для цього місцях з облаштованим заходом у воду, де завжди чергують рятувальники та медики, які у разі необхідності, нададуть допомогу. Не вживайте алкоголю та не паліть перед купанням. Не купайтеся на голодний шлунок та відразу після прийняття їжі. Не забувайте про поступовість і здоровий глузд. Беріть із собою невеликий килимок або навіть просто газету, щоб постелити під ноги при роздяганні та одяганні. Купання треба проводити швидко. Якщо ви новачок, досить тільки пірнути у крижану воду та одразу виходити, щоб не допустити загального переохолодження організму. Одяг повинен бути зручним для одягання, нетісним і з найменшою кількістю ґудзиків. Добре після купання виконати декілька інтенсивних фізичних вправ, випити гарячого чаю.

Медики радять утриматися від купання під відкритим небом людям, які страждають на гострі та хронічні захворювання.

Управління Держтехногенбезпеки та МНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool