Головний рятівник Кіровоградщини застерігає

Липень 21, 2011 | Новини | Переглядів: 1602 | Коментарі: 0

У зв’язку з тим, що на території області встановилась суха спекотна погода, занепокоєння у рятувальників викликає можливість виникнення пожеж у природних екосистемах, у тому числі - у лісах, яких, до речі, на території степової Кіровоградщини дуже мало.

І хоча працівники пожежно-рятувальної служби області вживають усіх необхідних заходів щодо збереження “зелених легень” від вогню і готові протистояти йому у разі виникнення надзвичайної події, позитивний результат значною мірою залежить від усвідомлення проблеми усіма мешканцями регіону.
 

Шановні громадяни!
Закликаємо вас під час перебування у лісі суворо дотримуватись правил пожежної безпеки: не кидати сірників, тліючих недопалків, не залишати непогашених кострищ, не розводити багать серед хвойних насаджень тощо. А в пору найвищого класу пожежної небезпеки взагалі відмовитись від походів, а тим паче – поїздок, до лісів. Окремо наголошуємо на забороні спалювання стерні та пожнивних решток. Це також створює загрозу поширення вогню на лісові масиви, господарчі та житлові споруди.
Зрозумійте, пожежі – то найбільше лихо для лісу. Вогнем знищуються запаси деревини, рослинність, знижуються захисні, водоохоронні та інші його властивості, зазнає втрат фауна. Крім того, виникає загроза, що вогонь перекинеться на житлові та господарчі споруди, розташовані поблизу. І головне – для відновлення невеликої ділянки знищеного лісу знадобляться десятиріччя копіткої праці багатьох людей.
Не будьте байдужими – бережіть ліс!

Віктор ФЕДОРЧАК начальник УМНС України в Кіровоградській області генерал-майор служби цивільного захисту
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool