Голованівськ: надано допомогу з прибирання ртуті

Серпень 28, 2013 | Новини | Переглядів: 1036 | Коментарі: 0

26 серпня до рятувальників за допомогою звернувся житель Голованівська, який з необережності розбив у квартирі термометр.

На місце події прибули бійці державної пожежно-рятувальної частини №13. Рятувальники вивели з приміщення мешканців квартири, відчинили вікна та двері та провели демеркуризацію ртуті.

Жителям області нагадуємо, що ртутний термометр вміщує близько 2 грамів ртуті. Збирати її рекомендують у гумових рукавичках. Найзручніше прибирати ртутні горошини, накочуючи їх на аркуш паперу іншим аркушем або м'яким пензликом. Можна озброїтися шматочком вати, змоченої в 0,2% розчині марганцю. З вати або з аркушу ртуть треба струшувати в наповнену водою або розчином марганцівки скляну ємність. Місце, де була розлита ртуть, слід змочити 0,2% розчином марганцівки або мильно-содовим розчином (30 г соди і 40 г мила на літр води). Через півтори – дві доби дезинфікуючий розчин можна змити чистою водою.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool