Голова облдержадміністрації Сергій Ларін відкрив у Голованівську центр надання перинатальної допомоги ІІ рівня (ФОТО)

Травень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1330 | Коментарі: 0

У державі триває масштабна реформа медичної галузі. На необхідності реформування вітчизняної медицини, як важливому соціальному пріоритеті, особливо наголошує Президент України.

 За один із ключових напрямків реформування медицини на державному рівні визначено піклування про здоров'я матері і дитини. І Кіровоградщина стала першим регіоном в Україні, де в рамках реалізації Національного проекту "Нове життя. Нова якість материнства і дитинства" було створено сучасний перинатальний центр ІІІ рівня надання медичної допомоги. Але це лише старт важливої і копіткої роботи, позаяк наступним етапом має стати реформування ІІ-го рівня надання медичної допомоги, зокрема, і перинатальної. В цьому напрямку Кіровоградщина також серед лідерів, адже в одному із районів області уже створено потужний перинатальний центр ІІ-го рівня надання медичної допомоги. Так, вчора, під час робочої поїздки до Голованівського району, голова облдержадміністрації Сергій Ларін взяв участь в урочистому відкритті центру надання перинатальної допомоги ІІ рівня при центральній районній лікарні.
- Сьогодні ми відкриваємо перинатальний центр, простіше кажучи пологовий будинок, але оснащений сучасним високотехнічним обладнанням, - зазначив Сергій Ларін під час урочистостей.
- На початку року У Кіровограді Президент України відкрив перший в державі перинатальний центр, збудований за державні кошти в рамках Національного проекту "Нове життя". Його вартість – 35 мільйонів гривень. І взагалі у минулому році були виділені значні кошти для області на придбання медичного обладнання. І в цьому році іще 50 млн. грн. Тобто за 2 роки в медицину області вкладено майже 150 млн. грн. – повірте, за 20 років незалежності такої допомоги не було, - запевнив голова облдержадміністрації.
На свято керівник області завітав не з порожніми руками, він вручив сертифікати на медичне обладнання і побутову техніку для Голованівського перинатального центру ІІ рівня виконуючому обов’язки головного лікаря центральної районної лікарні Михайлові Білоусу.
А після того, як оглянув усі палати і пологові зали Сергій Ларін поцікавився у Михайла Білоуса, якого іще обладнання чи устаткування не вистачає. Як наслідок – спеціальний наркозний апарат і ліжко-трансформер для Голованівського перинатального центру Сергій Ларін пообіцяв придбати спільно із відомим місцевим бізнесменом, депутатом обласної ради Віталієм Грушевським.
На святі окрім керівництва району – голови райдержадміністрації Олександра Ярового і голови райради Олексія Чушкіна, медичного персоналу, жителів Голованівська також був присутній керуючий Кіровоградською єпархією, єпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф, який освятив приміщення центру.

Голова облдержадміністрації Сергій Ларін відкрив у Голованівську центр надання перинатальної допомоги ІІ рівня (ФОТО)

Довідково.
Голованівський перинатальний центр ІІ-го рівня надання медичної допомоги складається із 2 пологових залів – індивідуального і сімейного, 3 післяпологових палат для спільного перебування матері та новонародженого, палати інтенсивної терапії.
Палата інтенсивної терапії центру оснащена фетальним монітором, інкубатором неонатальним, блоком інтенсивного лікування, лампою фототерапевтичною, дозатором шприцевим, пеленальними столиками з підігрівом.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool