Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відвідав обласну дитячу лікарню (фото)

Червень 11, 2013 | Новини | Переглядів: 968 | Коментарі: 0

Разом з головним лікарем медичного закладу Юрієм Коблянським Андрій Ніколаєнко оглянув онкогематологічне та пульмонологічне відділення, відділення для лікування недоношених та хворих новонароджених та відділення інтенсивної терапії для новонароджених, відділення анестезіології з ліжками інтенсивної терапії, а також ознайомився з роботою операційного блоку, дитячого травматологічного та хірургічного відділень лікарні.

Під час ознайомлення з лікарнею голова облдержадміністрації спілкувався з лікарями та медичним персоналом, а також з батьками та маленькими пацієнтами дитячої обласної лікарні.
Андрій Ніколаєнко відзначив: – Сьогодні у розмові з завідуючими відділень я почув багато побажань на адресу влади – стосовно покращення матеріально-технічного забезпечення обласної дитячої лікарні. Хочу запевнити, що обласна влада докладатиме максимум зусиль, щоб вирішити нагальні питання, зокрема, забезпечити у необхідному обсязі сучасним медичним обладнанням, поповнити новим спецтранспортом, провести поточні ремонти палат та інших приміщень лікарні.
– Зрозуміло, що на вирішення цих питань потрібні чималі фінансові ресурси, але ми шукатимемо необхідні кошти, з державного та обласного бюджетів, залучатимемо до цієї відповідальної справи соціально відповідальний бізнес, але зробимо все, щоб дитяча обласна лікарня стала зразковим медичним закладом, і за зовнішнім виглядом, і за рівнем матеріально-технічного забезпечення, – підкреслив голова ОДА.
Андрій Ніколаєнко наголосив, що відсьогодні він бере під свій особистий контроль усі питання, які стосуватимуться модернізації обласної дитячої лікарні. – У рамках реформування медичної галузі в області за останній час було приділено значну увагу і спрямовано великі кошти з державного та обласного бюджетів на модернізацію лікарняних закладів для дорослих, але я переконаний, що на сьогодні нашим пріоритетним напрямком має стати саме обласна дитяча лікарня, адже діти – наше майбутнє, і усе краще має бути саме для них. Нинішній рік є стартовим роком нових соціальних ініціатив Президента України, які стосуються не лише дитячої творчості та фізичного розвитку підростаючого покоління, покращення позашкільної освіти, літнього відпочинку та оздоровлення школярів. Але Глава держави крізь призму медичних реформ ставить завдання щодо покращення медичного обслуговування дітей, – відзначив очільник Кіровоградщини.
Андрій Ніколаєнко також торкнувся питання реформування медичної галузі: – Під час сьогоднішньої наради в облдержадміністрації я вкотре наголосив, що реформи, які відбуваються у медичній галузі, ні в якому разі не переслідують за мету скорочення чисельності медпрацівників. – Єдина мета реформи, і на цьому постійно наголошує Президент України, створити такі умови, щоб пацієнту у лікарні було зручно та комфортно, а кількість тих, хто вилікувався, постійно зростав, – відзначив Андрій Ніколаєнко у розмові з медиками обласної лікарні.
Вже стало традицією дитячому лікарняному закладу передавати медичне обладнання, придбане за рахунок коштів Великодніх благодійних аукціонів. Сьогодні такі подарунки знову приїхали в лікарню.
Як відзначила директор обласного художнього музею Тетяна Ткаченко, вже п’ятий рік поспіль меценати, представники соціально відповідального бізнесу, усі небайдужі жителі області беруть участь у Великодньому благодійному аукціоні, жертвують кошти на придбання необхідного медичного обладнання для дитячої обласної лікарні.
Зокрема, кіровоградські художники безоплатно передали на аукціон свої картини, кошти від продажу яких були спрямовані на закупівлю медобладнання. Частину з цих картин меценати також подарували лікарні. Не залишається осторонь благодійництва і Андрій Ніколаєнко, який вже четвертий рік поспіль бере участь у Великодньому благодійному аукціоні, і нинішнього року також підтримав хворих дітей і зробив власний внесок у розвиток лікарні.
На благодійні кошти для лікарні було придбано сучасний електроенцефалограф вартістю більше 100 тисяч гривень, адже той, який використовувався до сьогодні, вже морально та технічно застарів – з 1996-го року.
Як відзначив Юрій Кобилянський, завдяки новому енцефалографу щороку якісно обстежуватимуться діти з усієї області, з яких 30% це діти-інваліди, 20% дітей-чорнобильців, 10% дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
На кошти благодійників також було придбане інше медичне обладнання – спеціальні сушильні шафи для стерилізації медичних приладів та посуду, обігрівачі, а також бактерицидні лампи для знезараження повітря в операційних та у лікарняних палатах. Для малечі керівник області передав смачні та багаті на вітаміни полуниці та черешню.
Під час спілкування з журналістами – учасниками прес-туру голова облдержадміністрації Андрій Ніколаєнко іще раз наголосив, що обласна влада відтепер фокусує свою увагу на обласну дитячу лікарню.

Голова обласної державної адміністрації Андрій Ніколаєнко відвідав обласну дитячу лікарню (фото)


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool