Голова Кіровоградської обласної ради дав інтерв`ю британському журналісту

Жовтень 13, 2022 | Новини | Переглядів: 1336 | Коментарі: 0

Голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга дав інтерв‘ю британському журналісту Джеймсу Вілсону для порталу EU Political Report  в рамках Брюссельського пресклубу під час робочої поїздки до Бельгії на запрошення Асамблеї європейських регіонів.

В інтерв‘ю Сергій Шульга розповів про Кіровоградщину та наслідки війни як для регіону, так і України.

Зазначив, що область надала і продовжує надавати потужну підтримку людям із регіонів, які постраждали від повномасштабного вторгнення.

На запитання журналіста, як попри те, що лінія фронту знаходиться за 150 кілометрів від Кіровоградщини, регіон живе, голова облради навів приклад про фестиваль театрального мистецтва «Вересневі самоцвіти».

«Незважаючи на війну, ми вирішили, що фестиваль має відбутися. На сцену вийшли п‘ять театрів, у тому числі з Маріуполя. Кропивницький театр презентував прем‘єру вистави «Ціна життя» - про війну та материнський біль. Вистава справила потужне враження на глядачів. Але навіть під час неї прозвучала повітряна тривога і нам, глядачам, довелося йти в укриття. Ми знаходимося за 150 кілометрів від лінії фронту, але по-своєму цей фестиваль демонструє, що життя триває», - сказав він.

Водночас Сергій Шульга подякував друзям України – Великобританії, Польщі та іншим державам-членам ЄС за підтримку.

«Росія прагне знищити нас як націю. Вони думали, що виграють цю війну за пару днів. Але ми, українці, - мужній, рішучий і незалежний народ. Ми бережемо і завжди будемо захищати нашу свободу, нашу сім‘ю і наш спосіб життя», - підсумував в інтерв‘ю голова Кіровоградської обласної ради.

EU Political Report – це незалежний брюссельський портал, який надає авторитетні коментарі про економічні та політичні події в Європі впливових осіб у ЄС


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool