Глобальна акція у Кропивницькому

Травень 30, 2018 | Новини | Переглядів: 618 | Коментарі: 0

У 2014 режисера Олега Сенцова незаконно заарештували в окупованому Криму та засудили до 20 років колонії суворого режиму. 

14 травня 2018 року він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів Кремля. Наразі це щонайменше 70 людей, серед яких митці, журналісти, правозахисники, студенти, кримські татари. Олег поставив на карту власне життя та готовий йти до кінця.

Щоб підтримати політв’язнів Кремля українці влаштовують по всьому світу акції. В них візьмуть участь більше 60 міст з різних континентів.

1 червня о 10 годині така акція відбудеться і у Кропивницькому за адресою Площа Героїв Майдану.

Її учасники покажуть, що на чемпіонаті світу з футболу ми вболіваємо за політв’язнів. Вони виставлять “червону картку” Кремлю та поіменно назвуть політв’язнів, яких незаконно утримують за гратами. Українці по всьому світу вимагають від Росії звільнити усіх українських політв’язнів.

Ініціатори всесвітньої акції висунули наступні вимоги:

1. До влади Росії: звільнити Олега Сенцова та всіх політичних в’язнів.
2. До G-7: винести питання звільнення Олега Сенцова та усіх політичних в’язнів на обговорення під час 44 самміту. Ініціювати окремий перемовний процес між Росією та Україною з цього питання та виступити на ньому посередником.
4. До громадянського суспільства: підтримати лозунг “на чемпіонаті світу по футболу в Росії я вболіваю за політв’язнів”.
5. До влади України: створити пост спецпредставника з прав українських політв’язнів, які утримуються в Росії та окупованому Криму.

Закликаємо вас доєднатися до акції і зробити усе можливе, щоб Кремль, який зараз готується до Чемпіонату світу з футболу і збирається прийняти іноземних гостей, звільнив Олега Сенцова та інших політв'язнів.

Контактна особа: Олена Сінченко (0994417495).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool