Гарантійні зобов'язання перед покупцями - правила формування витрат

Липень 15, 2014 | Новини | Переглядів: 879 | Коментарі: 0

Гарантійні зобов'язання перед покупцями виникають практично у будь-якого суб'єкта господарювання, що реалізує товари, оскільки споживач має право на отримання якісних товарів.

Відповідно до положень Цивільного кодексу договором або законом може бути встановлений строк, протягом якого продавець гарантує якість товару (гарантійний строк).
Отож, якщо товар протягом гарантійного строку поламався, покупець має право вимагати від продавця безоплатного усунення недоліків товару, а той, у свою чергу, зобов'язаний за свій рахунок усунути дефекти виробу, виявлені протягом гарантійного строку, або замінити товари, якщо не доведе, що дефекти виникли внаслідок порушення покупцем правил експлуатації або зберігання виробу. При умові, що постачальник буде вести окремий облік покупців, що отримали гарантійну заміну товарів або послуги з гарантійного ремонту (обслуговування) незалежно від їх статусу (фізичні або юридичні особи), у тому числі через третіх осіб (центри сервісного обслуговування) у порядку, затвердженому наказом Міністерства фінансів України від 03 грудня 2012 року № 1263, витрати на гарантійний ремонт, обслуговування або заміни товарів, які підтверджені належним чином оформленими первинними документами враховуються при визначенні об'єкта оподаткування податком на прибуток.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool