Галина Пастух: У поточному році на лікування чорнобильців з обласного бюджету заплановано виділити близько мільйона гривень

Квітень 26, 2012 | Новини | Переглядів: 1483 | Коментарі: 0

Напередодні 26-роковин аварії на ЧАЕС заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух відвідала чорнобильців, які лікуються в обласному кардіодиспансері.

Куратор гуманітарної галузі зазначила, що обласна влада приділяє особливу увагу проблемам соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, веде постійний діалог з громадськими об'єднаннями чорнобильців.

- У квітні проведено низку зустрічей з лідерами громадських організацій міст обласного значення, в населених пунктах компактного проживання переселенців з Чорнобильської зони, під час яких обговорено можливі шляхи вирішення наболілих питань, - повідомила Галина Пастух. – А це недостатнє фінансування медико-санітарного забезпечення, виплата пенсій за судовими рішеннями та забезпечення житлом.
Посадовець наголосила, що влада розуміє кожну із озвучених проблем і намагається вирішувати їх відповідно до своїх можливостей.
- В рамках реалізації соціальних ініціатив Президента України система соціального захисту ліквідаторів аварії на ЧАЕС набуде нової якості, - підкреслила Галина Пастух. За її словами, Уряд вже збільшив видатки з державного бюджету на медичне лікування цієї категорії громадян. З обласного бюджету на ці потреби буде спрямовано майже 1 млн. грн.
- Обласна влада робитиме усе можливе, аби з кожним роком покращувати соціальний захист чорнобильців, - запевнила Галина Пастух.
Галина Пастух також зауважила, що медична галузь Кіровоградщини і нинішнього року отримає відчутну фінансову підтримку від держави – близько 54 мільйонів гривень. – У поточному році ми поставили за мету створити у кожному райцентрі та місті діагностичні центри для комплексного обстеження стану здоров’я жителів області, - повідомила заступник голови облдержадміністрації. – Діагностика проводитиметься в основному безкоштовно.
Під час зустрічі заступник голови облдержадміністрації звернулася до пацієнтів-пільговиків озвучити проблеми, які їх найбільше хвилюють. Декілька чорнобильців поскаржилися посадовцю, що упродовж багатьох років їм не вдається отримати безкоштовні путівки на оздоровлення. Окремі пацієнти просили пояснити порядок виплати щомісячної допомоги дітям-чорнобильцям, який, за їх словами, не відповідає вимогам чинного законодавства. Під час спілкування Галина Пастух одразу дала низку доручень галузевим управлінням вивчити кожну із порушених проблем.
Галина Пастух від обласної влади передала у відділення, де лікуються громадяни зазначеної категорії громадян, м’які меблі та продуктові набори.
Чорнобильці подякували обласній владі за увагу та створені комфортні умови лікування в обласному кардіологічному центрі.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool