Галина Пастух: Активна позиція влади, соціальних служб та правоохоронних органів щодо попередження наркоманії - запорука родинного та суспільного затишку

Квітень 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1165 | Коментарі: 0

На цьому заступник голови облдержадміністрації Галина Пастух наголосила учасникам засідання координаційної ради з питань профілактики наркоманії та протидії злочинності, пов’язаної з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів, при облдержадміністрації.

- Соціальні ініціативи Президента – це головний орієнтир в діяльності влади усіх рівнів, - наголосила Галина Пастух. – Попередження негативних ситуацій у родині, особливо у сім’ях з дітьми, надання їм своєчасної допомоги - це один із визначальних напрямків нової соціальної політики Глави держави. За словами куратора гуманітарної галузі, керівник держави зажадав по-новому подивитися на роботу соціальних служб, модернізувати їхню роботу так, щоб забезпечити повне охоплення увагою держави найуразливіших громадян, зокрема осіб, які потрапили в залежність від наркотичних засобів. Тому, як зазначила Галина Пастух, у цій справі важлива активна позиція усіх гілок влади, соціальних служб та правоохоронних органів.

Загальну ситуацію в області у сфері протидії поширенню наркоманії охарактеризував директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Сергій Давидяк.
- Проблема наркоманії залишається в області досить гострою, - відзначив Сергій Давидяк. – Кіровоградщина, на жаль, посідає останні рейтингові місця в державі за цим показником.
За його словами, станом на 1 січня 2012 року в області було офіційно зареєстровано майже 3 тисячі наркозалежних громадян. Переважна більшість хворих проживає у Кіровограді (1028) та Олександрії (551). Серед проблемних районів, де спостерігається ріст захворюваності, Сергій Давидяк виокремив Кіровоградський, Новоукраїнський, Маловисківський та Добровеличківський. – Треба активізувати профілактичні заходи на цих територіях, особливо на території селищних рад, - наголосив посадовець. - Влада на місцях та громада мають тісно працювати у цьому напрямку з правоохоронними органами.
На переконання Сергія Давидяка, серед визначальних причин критичної ситуації з наркоманією в області є низький організаційний рівень виконання заходів та відсутність обласної програми. – Недостатнє фінансування місцевих програм з протидії наркоманії не дозволяє фахівцям соціальних служб виконувати у повній мірі свої обов’язки, - констатував посадовець.
Сергій Давидяк також наголосив на необхідності активнішого залучення до боротьби з наркоманією громадських організацій, як організаційно, так і фінансово.
Під час засідання координаційної ради проаналізовано результати роботи за 2011 рік Добровеличківської та Світловодської райдержадміністрацій, а також установ виконання покарань в області щодо протидії поширенню наркоманії.
За результатами засідання заступник голови облдержадміністрації доручила сформувати делегацію з представників профільних управлінь та служб для вивчення позитивного досвіду з боротьби та профілактики наркоманії взірцевих областей.
- Такий стан справ змушує мене ініціювати винесення цього питання на розгляд колегії облдержадміністрації та гуманітарної ради. Прийшов час притягти до відповідальності чиновників за формальне ставлення до вирішення проблеми, - попередила Галина Пастух.
Аби посилити контроль за діяльністю місцевих служб з профілактичної роботи, посадовець доручила закріпити членів координаційної ради за кожним районом та містом.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool