Галереї «Мавік» та «Єлисаветград» надали лоти на Великодній Благодійний Аукціон

Лютий 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1420 | Коментарі: 0

Напередодні Великодня у приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею відбудеться вже традиційний Благодійний аукціон, що проводиться заради збору коштів і купівлі медичного обладнання в обласну дитячу лікарню.

Наразі Оргкомітет аукціону веде роботу по збору картин, які на безоплатній основі надають художники-автори та колекціонери і директори галерей. Так, останніми днями до збору картин долучилися дві кіровоградські художні галереї – «Єлисаветград» та «Мавік».

Зокрема, власник художньої галереї «Єлисаветград» Микола Цуканов передав для участі в аукціоні в якості лоту картину «Наречена», яку у 1990-му році написав відомий кіровоградський художник Анатолій Давидов (нині покійний). Розмір картини - 50на70 см., а стартова ціна - 1600 грн.
У свою чергу Валерій Добробатько та Олександр Сіома – власники художньої галереї «Мавік» - передали для участі в аукціоні в якості лоту картину «Різнотрав'я», яку у 2008-му році написав інший кіровоградський художник – Олександр Лісовенко. Розмір картини - 51на54 см., а стартова ціна - 1000 грн.
Обидві галереї постійно беруть участь у Великодніх Аукціонах, за що Оргкомітет акції безмежно вдячний і Миколі Цуканову, і Валерію Добробатько, і Олександру Сіомі.
Загалом наразі на аукціон надійшло вже вісім лотів. Крім двох, згаданих вище, це картини «Весняний вечір» Андрія Кадигроба (розмір – 45на55 см, стартова ціна – 800 грн.), «Річка» Олександра Демиденка (розмір – 36на50 см, стартова ціна – 800 грн.), «На березі» Анатолія Кімнатного (розмір – 30на40 см, стартова ціна – 600 грн.), а також «Вулиця Дворцова» Сергія Шаповалова (розмір 70на80 см, стартова ціна – 3500 грн.), «Оголена» Федора Лагно (розмір 60на 42 см., стартова ціна – 3000 грн.) та «За вікном лютий» Олени Чеснокової (розмір 50на50 см., стартова ціна – 950 грн.).
Нагадаємо, що Благодійний аукціон – це продаж картин, безоплатно наданих художниками та колекціонерами задля збору коштів у допомогу дітям. Аукціон проводять Художня галерея А. Кадигроба, Обласний художній музей та медіа-група «весь Кіровоград». У 2009-му році на першому аукціоні було зібрано 27 700 грн., і на ці кошти було придбано меблі та техніку для дитячого будинку «Наш Дім». У 2010-му році було зібрано 25 560 грн., і придбано набір хірургічних інструментів для обласної дитячої лікарні, а минулого року відбувся справжній благодійний рекорд – було зібрано 70 000 грн., на які було придбано обладнання для гематологічного відділення тієї ж обласної дитячої лікарні.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool