Фестиваль «Бандерштат» шукає меценатів

Червень 05, 2013 | Новини | Переглядів: 1040 | Коментарі: 0

Непересічною культурною подією в Україні стало проведення фестивалю українського духу «Бандерштат», який уже всьоме відбудеться на Волині.

З року в рік його організатори стикаються із проблемою пошуку грошей для реалізації цього мистецького дійства. Гонорари гуртам, музична сцена, друк поліграфії, охорона, вивіз сміття, електроенергія та багато інших речей «влітають» у чималу копійку.

Хоча фестиваль української музики та сучасного мистецтва «Бандерштат» давно став візиткою не лише Волині, а й України загалом, органи обласної влади не зважають на це і навідріз відмовляються його підтримувати. І те, що «Бандерштат» уже давно слугує туристичним плацдармом для Волині, та й міста Луцька, зокрема захід щороку відвідує в середньому чотири тисячі осіб, і не лише з України, для місцевої влади не є аргументом.

24 травня на сесії Волинської обласної ради, депутат облради і голова оргкомітету фестивалю Ігор Гузь вкотре озвучив потребу в фінансовій підтримці заходу з боку влади. Управління культури облдержадміністрації відмовило виділити гроші, мовляв їх в бюджеті немає. Хоча на початку року гроші на цей проект були закладені.

Залишити затію проведення чи не єдиного в Україні фестивалю націоналістичного спрямування організатори не збираються. Організатори закликають громадскість докласти усіх зусиль, щоб єдиний в Україні фестиваль з ідеєю та «за здоровий спосіб життя» відбувся.

Оргкомітет «Бандерштату» звертається за допомогою до меценатів та спонсорів для його підтримки (допомога може бути у вигляді як фінансів, так і товарів та послуг).

Зробити свій фінансовий внесок у реалізацію проекту можна перерахувавши гроші на Гаманець WebMoney – (гривня) U425713724827, (долари) Z200693965548 або на розрахунковий рахунок: 26000010009624, МФО 300744, інд. код – 33170328, у Філії ПАТ «УніКредит Банк» у м.Києві, з приміткою: благодійний внесок на фестиваль «Бандерштат».

Юлія Грищук
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool