Федір Чорний: У нинішньому році в області спостерігається зниження рівня інфекційних захворювань

Листопад 22, 2011 | Новини | Переглядів: 1207 | Коментарі: 0

Про це повідомив під час  прес-конференції головний державний санітарний лікар області Федір Чорний.

Як зазначив Федір Чорний, у порівнянні з минулим роком значно знизився рівень захворюваності на гастроентерологічні захворювання, туберкульоз та гострі респіраторні захворювання.
На думку головного санітарного лікаря області, це, насамперед, пов’язане з впровадженням останнім часом у шкільних та позашкільних навчальних закладах комплексів протиепідемічних заходів. На сьогодні більше 90% навчальних закладів забезпечені проточною холодною і гарячою водою. Також органами місцевої влади на наступний рік заплановано у більшості навчальних закладах у сільській місцевості провести облаштування внутрішніх санвузлів. Ці заходи сприятимуть підвищенню норм санітарної безпеки, – відзначив Федір Чорний.
Протягом 10 місяців нинішнього року зафіксовано лише чотири випадки захворювання на малярію. Носіями стали жителі області, які інфікувалися під час відрядження за кордон. – Це досить низький показник. Крім того, ця хвороба є непритаманною для нашого регіону, а тому не являє серйозної небезпеки для жителів області, – відзначив головний санітарний лікар області.
У той же час, як відзначив Федір Чорний, у нинішньому році, у порівнянні з аналогічним періодом минулого, збільшилася кількість жителів області, які захворіли на вкрай небезпечну хворобу – гепатит С, який медики також називають «лагідним вбивцею». Втричі зросла і захворюваність на краснуху. На думку Федора Чорного, їх поширення виникло на фоні зниження імунітету серед підростаючого покоління внаслідок кампанії з антивакцінації, яка останнім часом набула популярності у суспільстві.
джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool