Фахівці Управління Держтехногенбезпеки провели планові перевірки стану пожежної безпеки медичних закладів

Лютий 09, 2012 | Новини | Переглядів: 1219 | Коментарі: 0

Щоденно до лікарень та поліклінік області за медичною допомогою звертаються тисячі людей, а до об’єктів з масовим перебуванням громадян вимоги щодо пожежної безпеки - підвищені, адже будь-яка надзвичайна подія тут, у тому числі пожежа, може мати сумні наслідки, призвести до травмування або навіть загибелі людей. Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

 У січні фахівці Управління Держтехногенбезпеки провели планові перевірки лікувально-профілактичних закладів. Увага зверталась на наявність та стан пристроїв блискавкозахисту, здійснення замірів опору ізоляції електромережі, проведення вогнезахисної обробки дерев’яних поверхонь та відповідність нормативним вимогам шляхів евакуації. Адже невиконання цих заходів може спричинити виникнення пожежі, призвести до її швидкого поширення та перешкодити евакуації людей.
З часу попередньої перевірки, яка проводилася у вересні минулого року, є позитивні зрушення. Для прикладу, у дитячій обласній лікарні проведено вогнезахисну обробку дерев’яних конструкцій покрівлі, пожежні крани забезпечено рукавами та стволами, придбано нові вогнегасники, поновлено інструкції стосовно пожежної безпеки. Але не вирішеним залишається питання обладнання будівель медичного закладу автоматичною пожежною сигналізацією через відсутність належного фінансування на виконання протипожежних заходів. І це проблема не лише цієї лікарні.
За результатами планових перевірок приписами органів державного нагляду у сфері пожежної безпеки до усунення запропоновано 1398 порушень. За невиконання та порушення правил пожежної безпеки до адміністративної відповідальності притягнуто 90 посадових осіб, а по 74 будівлях лікувально-профілактичних закладів, 13 окремих приміщеннях та 194 дільницях електромережі, які знаходились у пожежозагрозливому стані, винесено постанови про застосування запобіжних заходів.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool