Фахівці ЄС та України створюють умови для завершення земельної реформи

Січень 17, 2014 | Новини | Переглядів: 923 | Коментарі: 0

Міжнародний проект Твіннінг «Допомога у розвитку відкритого і прозорого ринку сільськогосподарських земель в Україні», який фінансується Європейським Союзом, стартував на початку цього року.

Головний напрям його діяльності — впровадження прогресивних європейських практик в обіг земель сільськогосподарського призначення і приведення таким чином українського законодавства у відповідність до європейського.
Слід зазначити, що основою проектів Твіннінг є співпраця фахівців високого рангу відповідних міністерств і відомств із ЄС та країн-бенефіціарів. У цьому випадку фахівці Державного агентства земельних ресурсів України плідно співпрацюють з експертами із Нідерландів, Німеччини та Литви. Протягом року будуть вивчатися і коректуватися законодавчі норми щодо обігу земель сільськогосподарського призначення та оцінки земель, а також консолідації земель та землеустрою, управління землями, в тому числі землями державної власності, будуть встановлюватися норми щодо Земельного кадастру та розвитку земельних інформаційних систем. Загальний бюджет проекту сягає 1,8 млн. євро.
Як вважають експерти, реалізація проекту створить прозорі умови і дасть додатковий імпульс розвитку стратегії земельних відносин в Україні. Українське законодавство щодо землі зможе дистанціюватися від дискусійних проблем минулого, щоб удосконалювати земельне законодавство з урахуванням кращих практик ЄС. У свою чергу, цей проект сприятиме підвищенню професійного рівня фахівців земельної сфери.
«Реалізація проекту послужить створенню належних умов для відкриття ринку земель, завершення земельної реформи в державі, забезпечить захист прав власності на земельні ділянки, допоможе розвивати сільськогосподарське виробництво і залучати інвестиції в аграрний сектор, сформувати справедливу цінову політику на землю сільськогосподарського призначення і забезпечити розвиток сільської інфраструктури», — сказав Голова Державного агентства земельних ресурсів України Сергій Тимченко.
Планується, що вже на першому засіданні робоча група визначить етапи розробки законодавства на основі прикладів передового досвіду ЄС та досвіду українського земельного відомства як моніторингового органу виконавчої влади.
Закладені проектом Твіннінг зміни до законодавства стануть початком повномасштабної реорганізації та впорядкування практичного застосування законодавчої та нормативно-правової бази, що забезпечує прозорість операцій на ринку сільськогосподарських земель.
Усього 61 проект Твіннінг був реалізований на різних стадіях в Україні. В основі успіху цих проектів — зусилля Уряду з реалізації домовленостей між Україною і ЄС зі зближення законодавств.
Нагадаємо, в листопаді 2013 року була проведена підсумкова конференція НКРЗІ та представників відповідних органів країн ЄС «Підтримка посилення регуляторної та юридичної можливостей Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації, щодо регулювання сектору телекомунікацій». Основне завдання програми — розвиток кадрового потенціалу комісії — вирішене із високим результатом.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool