Епідемічна ситуація з малярії

Січень 10, 2012 | Новини | Переглядів: 1465 | Коментарі: 0

В Кіровоградській області за період 2008-2011 років зареєстровано 17 випадків захворювання на малярію та виявлено 4 носії збудника малярії.

Всі хворі та носії збудника малярії мешканці області, які повернулись після перебування з країн Африки. В 2008 році 1 хворий на тропічну малярію помер від ускладнень. Місцевих випадків малярії в області зареєстровано не було.
В області забезпечено облік осіб, які повернулися з країн неблагополучних по малярії та їх медичне обстеження з лабораторними методами досліджень. В осередках по місцю проживання хворих та носіїв збудника проводяться протиепідемічні заходи.
З метою попередження захворювань на малярію серед громадян країни, або осіб без громадянства, які від'їжджають за кордон та повертаються в Україну, запобігання виникненню випадків захворювання та розповсюдження цієї небезпечної хвороби серед населення України, головним державним санітарним лікарем України видано постанову від 07.11.2011 № 19 «Про заходи щодо профілактики малярії в Україні».
Туристичні фірми та організації, які направляють туристів та працівників в країни ендемічні з малярії повинні ознайомлювати осіб, які від’їжджають за кордон з (пам’ятками) рекомендаціями щодо профілактики малярії!

За період з 2008-2011 роки на територію України з 29 країн далекого зарубіжжя та СНД заїхало 143 хворих на малярію, у 9 з них захворювання закінчилось летально. Питома вага громадян України від загальної кількості хворих становила 70,6%, іноземних громадян 29,4%. Триденна малярія (P. vivax) за цей період складала 14%, що при наявних сприятливих умовах, підвищує ризик виникнення місцевих випадків малярії та розповсюдження захворювання серед населення України.

Лікар епідеміолог обласної санепідстанції Задорожна Т.В.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool