Ельза Лещенко: Час вимагає нових підходів до освітнього процесу.

Квітень 04, 2012 | Новини | Переглядів: 1177 | Коментарі: 0

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Ельза Лещенко під час прес-конференції розповіла журналістам про початок реалізації в області заходів національного проекту "Відкритий світ".

Вона нагадала, що ініціатором проекту є Президент України Віктор Януковича. Реалізація соціальної політики, задекларованої Главою держави, вимагає підвищення якості освіти в Україні.

Суть проекту полягає у широкому застосуванні інформаційно-комунікаційних технологій у навчально-виховному процесі, обладнанні навчальних закладів комп’ютерною технікою, із використанням вітчизняного програмного забезпечення, створенні освітньої інфраструктури на основі бездротової мережі 4-го покоління, так званого 4G.
За словами Ельзи Лещенко, минулого року обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти проведено дослідження та анкетування, спрямоване на визначення навчальних закладів, з якими співпрацюватиме національний проект "Відкритий світ". За результатами досліджень Інститут інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України визначив 30 шкіл з різних населених пунктів області, в яких з 1-го вересня 2012 року впроваджуватиметься Національний проект "Відкритий світ". Всі ці заклади будуть забезпечені вітчизняним програмним продуктом з кожного навчального предмету.
Велику увагу обласна влада приділяє й інформатизації дошкільних навчально-виховних закладів. За словами Ельзи Лещенко, сьогодні в області реалізується програма розвитку дітей 5-ти річного віку "Впевнений старт". У рамках цієї програми у 2011 році для дошкільних закладів вже придбано більше 200 комп'ютерів.
- Звичайно, це дуже мало, але ми працюємо над пошуком нових джерел фінансування, залученням соціально-відповідального бізнесу, адже мова йде про майбутнє держави, - зазначила Ельза Лещенко.
Під час прес-конференції йшлося й про підготовку області до зовнішнього незалежного оцінювання.
За її словами, сьогодні для участі в ЗНО вже зареєструвались більше 7 тисяч учнів, 96 % від загальної кількості випускників. У зв’язку із збільшенням кількості осіб, які проходять оцінювання, в області збільшується і кількість пунктів тестування. Якщо минулого року таких пунктів в області було 17, то у нинішньому їх буде 29.
Нововведенням нинішнього року є ще один предмет, який введено до переліку зовнішнього незалежного оцінювання – Всесвітня історія.
Крім того, порівняно з минулими роками змінено терміни проведення оцінювання. Нинішнього року тестування відбуватиметься з 15 травня по 7 червня.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool