Електрифікація дільниці Долинська-Миколаїв Одеської залізниці позитивно позначиться на екології регіону

Вересень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 1379 | Коментарі: 0

Електрифікація дільниці Долинська — Миколаїв Одеської залізниці позитивно позначиться на екологічному стані навколишнього середовища.

Про це свідчать розрахунки відповідальних спеціалістів служби колії Одеської залізниці та Одеського проектно-вишукувального інституту залізничного транспорту України. Зокрема, електрифікація лінії зменшить викиди в атмосферне повітря за рахунок переходу від експлуатації тепловозів до використання електровозів. Експлуатація об'єктів, які будуть споруджені за проектом, не вплине на грунт, геологічне середовище, мікроклімат, рослинний та тваринний світ, заповідні об'єкти. Електрифікація даної дільниці колії дозволить усунути викиди вихлопних газів тепловозів у атмосферне повітря у кількості біля 5 тис. тонн. Саме тому вказаний проект можна віднести до класу природоохоронних об'єктів. Вплив на земельні ресурси відсутній, адже об'єкти буде споруджено на території відводу земель Одеської залізниці.
Передбачено заходи з розміщення та утилізації твердих побутових та промиcлових відходів, зокрема, люмінісцентних ламп, акумуляторів тощо. Акумуляторні батареї направлено у спеціалізовані підрозділи залізниці для переплавки і повторного використання матеріалу свинцевих плаcтин і акумуляторних ємностей.
Завдяки переходу на автоматичне керування стрілками підвищиться якість обслуговування пасажирських поїздів і швидкість пропуску поїздів, що здійснюють вантажні перевезення.
Нагадаємо, що проект електрифікації дільниці Долинська — Миколаїв є пріоритетним напрямком роботи Одеської залізниці та Укрзалізниці. Реалізація проекту дозволить значно збільшити обсяги вантажоперевезень на порти Миколаївського та Одеського регіонів. Перевезення вантажів у напрямку портів Миколаївського регіону на дільниці Долинська – Миколаїв є пріоритетнішими та економічно вигіднішими, у порівнянні з перевезеннями на дільниці Апостолове – Миколаїв, адже ця дільниця коротша та має пологіший профіль перегонів, що дозволяє пропускати великовагові поїзди, а це, у свою чергу, – раціональне використання локомотивного парку, локомотивних бригад, оптимальне використання пропускної спроможності. Собівартість перевезень електротягою сьогодні набагато нижча за тепловозну, що також свідчить про високу ефективність вкладення коштів у електрифікацію. До кінця року залізничники вирішують питання відведення земельних ділянок для будівництва мереж зовнішнього електропостачання. Виконання даних обсягів робіт активно сприятиме нарощенню експортного потенціалу України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool