Експозиції творів претендентів на здобуття обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у 2011 році

Листопад 11, 2011 | Новини | Переглядів: 1080 | Коментарі: 0

8 листопада 2011 року в Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію творів претендентів на здобуття обласної премії у сфері образотворчого мистецтва та мистецтвознавства імені Олександра Осмьоркіна у номінації «Національна традиція» члена Національної спілки художників України В’ячеслава Попова та у номінації «Новітні спрямування» члена Національної спілки художників України Федора Лагна.

Федір Федорович Лагно – живописець, член Національної спілки художників України. Народився 24 лютого 1956 року в с. Нова Осота Олександрівського району. Закінчив факультет дизайну Харківського художньо-промислового інституту (зараз – Харківська академія дизайну та мистецтв). З 1983 року бере участь в багатьох республіканських та міжнародних виставках. Його роботи знаходяться в зібраннях Міністерства культури України, Львівської картинної галереї, Кіровоградського обласного художнього музею, а також в приватних зібраннях США, Канади, Японії, Великобританії, Італії, Росії та України. Сфери творчої діяльності Федора Лагна – монументальне мистецтво, живопис, графіка, ілюстрація.
В експозиції представлені графічні та олійні полотна з фондового зібрання обласного художнього музею: «Ранок» (2010), «Маски» (2005), «Маски пристрасті» (2005).

В’ячеслав Васильович Попов - медальєр, член Національної спілки художників України. Народився 24 серпня 1937 року у м. Херсоні. Навчався на скульптурному факультеті Дніпропетровського художнього училища, працював дизайнером. У доробку В.Попова – більше двохсот медалей. Його цікавлять такі особистості як Т.Шевченко і Г.Сковорода, В.Стус та І.Гончар, І.Кавалерідзе і В.Сухомлинський, А.Шептицький і Мати Тереза. Події – визвольна війна під проводом Б.Хмельницького, Голодомор в Україні, Велика Вітчизняна війна, Чорнобиль. Роботи В’ячеслава Попова знаходяться у музеях Києва і Санкт-Петербурга, в Чигирині, Черкасах, Кіровограді, у Грузії, Нідерландах, Франції та Німеччині, а також у приватних колекціях. В’ячеслав Васильович є учасником республіканських, всесоюзних та міжнародних виставок. Член Federation international della medalle (Париж).


У 2004 році В’ячеслава Попова було нагороджено Почесним знаком Світловодської міської ради «За заслуги перед Світловодщиною» 3-го ступеню.

Леся Дмітрієва, науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею


 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool