Експозиція творів Леоніда Корнєєва «Портретна серія» (ФОТО)

Травень 16, 2012 | Новини | Переглядів: 1157 | Коментарі: 0

 15 травня 2012 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито експозицію присвячену 90 – річчю від дня народження художника-земляка Леоніда Корнєєва (1922-2009).

Корнєєв Леонід Якович народився 15 травня 1922 року в місті Єлисаветграді, нині – Кіровограді, в сім’ї робітника.

В 1940 році був призваний до лав Радянської Армії. Службу проходив у військово-повітряних силах військово-морського флоту СРСР. У червні 1941 року мирна служба закінчилась і почалось довге бойове служіння на захисті Вітчизни у Північному військовому окрузі. Пройшов всю Велику Вітчизняну війну, був нагороджений бойовими орденами та медалями. Після війни залишився служити до 1957 року.
У 1958 році Корнєєв Л.Я. вступив до Київського державного художнього інституту, спочатку на архітектурний, а потім на художній факультет, який закінчив у 1963 році, отримавши спеціальність – викладач малюнку й креслення та методист художнього виховання. Протягом наступних років багато мандрував - Середня Азія, Кавказ, Прибалтика, Польща, Німеччина, Югославія, Чехія, Словаччина. Все побачене фіксував у своїх картинах, робив ескізи та замальовки до майбутніх творів.
Повернувшись до Кіровограда у 1967 році, працював у місцевому художньому фонді, у 90-их роках був викладачем кафедри педагогіки початкового навчання Кіровоградського державного педагогічного інституту імені О.С.Пушкіна. Приймав участь у художніх, республіканських та обласних виставках. У 2002 році в стінах Кіровоградського обласного художнього музею відбулась ювілейна виставка художніх творів Корнєєва Л.Я., присвячена 80-річчю з дня народження. Незважаючи на досить поважний вік, Леонід Якович із задоволенням виїздив на пленери у райони нашої області, створив безліч картин з краєвидами Кіровоградщини. До останніх днів художник працював біля мольберта, не уявляючи себе без фарб та пензля.
10 квітня 2009 року обірвалось життя художника-земляка Корнєєва Леоніда Яковича.
У зібранні Кіровоградського обласного художнього музею є серія робіт художника «Наші земляки», де можна побачити відомих кіровоградців, а також простих людей, які привабили митця своєю відкритою душею та внутрішньою красою. Саме тому сьогоднішня ювілейна експозиція представляє портретну галерею – «Автопортрет», «Портрет Івана Анастасьєва», «Портрет співака М. Хлєбнікова», «Дівчина в червоному», які написані майстром пензля у різні роки життя.

О.В.Шаповал - науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Експозиція творів Леоніда Корнєєва «Портретна серія» (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool