Експозиція художніх творів до Дня захисника Вітчизни (ФОТО)

Лютий 25, 2012 | Новини | Переглядів: 1677 | Коментарі: 1

В Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію до Дня захисника Вітчизни.

Історія цього свята почалася ще у 1918 році. Саме цього року новостворена Червона Армія проходила свої перші бойові випробування. З 1946 року свято стало називатися Днем Радянської Армії і Військово-Морського Флоту.

Часи минули, СРСР розпався і свято втратило свою актуальність, натомість у кожній республіці колишнього соцтабору почали святкувати день національних збройних сил. Збройні Сили України відзначають своє професійне свято 6 грудня, а 23 лютого залишилося ще одним способом згадати про людей, які захищали, захищають і будуть захищати державу.
Указ про закріплення 23 лютого в переліку професійних свят і пам’ятних дат як Дня захисника Вітчизни було підписано Президентом України у 1999 році: «Враховуючи численні звернення громадських організацій, ветеранів війни, та з метою сприяння патріотичному вихованню молоді постановляю установити в Україні свято — День захисника Вітчизни, яке відзначати щорічно 23 лютого».
В експозиції представлено живописні твори з фондів Кіровоградського обласного художнього музею, присвячені захисникам Вітчизни – військовослужбовцям та представникам мирних професій. Основу експозиції складають роботи художників-земляків М.Г. Бондаренка (1914-1999) «Портрет механізатора В. Брижука» (1982), В.О. Федорова (1920-1986) «Будзагонівець» (1980), Г.О. Топнікова (1927 р.н.) «Портрет ветерана Трусова», Л.І. Орлика (1936 р.н.) «Ветеран війни і праці» (1986) та М.В. Надєждіна (1935 р.н.) «У батька» (1972).
День захисника Вітчизни – це свято і ветеранів Великої Вітчизняної війни, і нинішніх військовослужбовців та цивільних громадян, які у будь-яку хвилину готові захищати Україну.


Володимир Мороз – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Експозиція художніх творів до Дня захисника Вітчизни (ФОТО)

Експозиція художніх творів до Дня захисника Вітчизни (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool