Експозиція художніх творів до Дня Європи (ФОТО)

Травень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1262 | Коментарі: 0

В Кіровоградському обласному художньому музеї розгорнуто експозицію художніх творів до Дня Європи.

Історія цього свята почалася 9 травня 1950 року, коли Роберт Шуман, міністр закордонних справ Франції, зібрав представників ЗМІ і зробив важливу заяву. Він закликав Францію, Німеччину та інші європейські країни, що ще не оговталася від Другої Світової війни, об’єднати їхні вугільну та сталеливарну галузі промисловості (основи нарощування військових потужностей) та віддати їх в управління нової наднаціональної структури, уникнувши таким чином накопичення військової могутності одна проти одної. Це був важливий крок на шляху до міцного миру в Європі і перший крок на шляху до створення Європейського Союзу, який сьогодні нараховує 27 держав-членів і 6 країн-кандидатів.

На Міланському саміті 1985 року лідери ЄС вирішили увічнити день проголошення Декларації Шумана та постановили щорічно відзначати День Європи 9 травня.
В Україні День Європи святкується щорічно кожної третьої суботи травня, починаючи з 2003 року. Свято встановлене Указом Президента України з урахуванням стратегічного курсу нашої держави на зближення з країнами Європейського Союзу.
В 2012 році День Європи відзначається саме 19 травня – в день, коли буде проходити VIII Міжнародна акція «Ніч музеїв».
В експозиції представлено художні твори з фондового зібрання Кіровоградського обласного художнього музею.
Зображене на картині «Оксамитова тиша» уявне місто «D» одеського художника Сергія Дриги (1961 р.н.) поєднує у собі окремі, дуже впізнаванні, елементи архітектури різних європейських міст.
Романтичністю та ліричністю виконання пронизана робота «Святі місця Флоренції» голови Одеської обласної організації Національної спілки художників України, головного художника м. Іллічівська, народного художника України Анатолія Горбенка (1944 р.н.).
Свіжістю, оптимізмом і радістю дихає живописне полотно «Дощ пройшов» директора Олександрійської дитячої художньої школи Степана Ніколенка (1941 р.н.).
Тонкою стилізацією, повноголоссям кольору та оригінальною мистецькою технікою вражає робота «Порт. Баркаси» французького художника українського походження Віктора Орлі (Г. Гребньова) (1962 р.н.).

Володимир Мороз – науковий співробітник відділу науково-просвітницької роботи Кіровоградського обласного художнього музею

Експозиція художніх творів до Дня Європи (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool