Економічний ефект від боротьби з тіньовою економікою на Кіровоградщині склав понад 35 мільйонів гривень

Липень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 810 | Коментарі: 0

З початку цього року аудитори обласного управління Міндоходів виявили порушень податкового законодавства на 57,7 млн.грн. – проти 38 млн.грн. у минулому році.

З них уже узгоджено 35,6 мільйонів, що на 7,2 млн.грн. більше, ніж за січень-червень 2013 року.

„Надалі ми будемо задіювати весь спектр впливу на недобросовісних платників, щоб організувати адекватне податкове супроводження економічного зростання, – зазначив перший заступник начальника ГУ Міндоходів у Кіровоградській області Сергій Колотуха, – адже саме виведення коштів з тіньового обороту забезпечить необхідне наповнення бюджету”.

Разом з тим він підкреслив, що детінізація жодним чином не приведе до збільшення податкового тиску на легальний сектор економіки. В зоні підвищеної уваги міндоходівців – „податкові ями”, конвертаційні майданчики та суб’єкти господарювання, які задіяні в незаконних схемах.

Для прикладу, протягом першого півріччя цього року планово перевірено 26 підприємств, що на 10 перевірок менше, ніж за цей же період минулого року. Подібну тенденцію можна прослідкувати і щодо позапланових заходів контролю. Загалом у поле зору податківців регіону потрапили 313 господарюючих суб’єктів, що у 1,7 рази менше, ніж минулоріч.

Такі показники контрольно-перевірочної роботи досягнуті завдяки здійсненню аудиту ризикових бізнесменів та відпрацюванню сумнівних господарських операцій.

«Наша зброя – інтелект і аналітика, а не м'язи і кулаки. Ми повинні доводити вину конкретного порушника і змусити його відшкодовувати завдані державі збитки», – підсумував Сергій Колотуха.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool