Ефективна робота аграріїв - запорука економічної стабільності Кіровоградщини

Червень 16, 2017 | Новини | Переглядів: 1069 | Коментарі: 0

Семінар-нарада «Особливості збирання та підготовка до зберігання врожаю ранніх зернових культур в умовах 2017 року» запрацював на базі Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України у с. Созонівка Кіровоградського району.

У заході традиційно беруть участь керівники агроформувань і фермерських господарств, науковці з Кіровоградщини та інших областей.

Розпочав науково-практичний семінар голова обласної державної адміністрації Сергій Кузьменко. – Наших сільгоспвиробників хвилює багато питань, але мабуть найбільше турбують непрості погодні умови нинішнього року. На території частини регіонів області випала достатня кількість опадів, але більшість вже страждає від посухи. І наші науковці підтверджують, що очікується певне зниження врожайності ранніх зернових культур. Проте, впевнений, що завдяки застосуванню передових агротехнологій, навіть у складних умовах, нашим аграріям вдасться зібрати добрий врожай, – зазначив очільник області.

– Сьогодні ми повинні порадитися з нашими науковцями про застосовування новітніх технологій, використання сортів найкращої селекції, аби у подальшому отримувати ще вищі врожаї, навіть за несприятливих погодних умов, – зазначив Сергій Кузьменко.
Голова облдержадміністрації також наголосив на ефективності роботи агроформувань і фермерських господарств. – Це буде запорукою стабільної економічної ситуації на Кіровоградщині. Люди отримуватимуть достойну заробітну плату, до місцевих бюджетів надходитимуть податки, надалі розвиватиметься соціальна сфера та інфраструктура територій, – відзначив очільник області.

Також Сергій Кузьменко разом із учасниками семінару вшанував пам’ять колишнього директора Кіровоградської державної сільськогосподарської дослідної станції Національної академії аграрних наук України Володимира Савранчука, поклавши живі квіти до меморіальної дошки, що була сьогодні відкрита до 65-річчя видатного науковця-аграрія.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool