Досвід показує, що децентралізація має успіх, - Сергій Кузьменко

Жовтень 30, 2017 | Новини | Переглядів: 938 | Коментарі: 0

Серед найважливіших подій минулого тижня голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко на щопонеділковій апаратній нараді назвав участь у шостому засіданні Ради регіонального розвитку при Президентові України.

Під час засідання представники органів державної влади та керівники органів місцевого самоврядування спільно обговорили здобутки та окреслили завдання на найближчий час.

Одне із питань, що розглядали на засіданні, – проведення децентралізації.

– Це курс, спрямований на досягнення європейського рівня розвитку, який дає новоствореним об’єднаним територіальним громадам інструменти і можливості покращити життя людей, – наголосив Сергій Кузьменко. – Цей процес набрав у державі значних обертів і Кіровоградщина – не виняток.

Очільник облдержадміністрації зазначив, що вчора відбулися вибори в 202-ох новостворених ОТГ по Україні, і в 6-ти з них – на Кіровоградщині. За попередніми результатами, виборці підтримали ідею створення спроможних громад, обравши очільниками ОТГ менеджерів, які працювали на цих територіях, були ініціаторами об'єднання, провели відповідну організаційну та роз’яснювальну роботу і мають плани розвитку своїх громад.

– Це ще раз переконує, що і жителі України, і жителі Кіровоградщини підтримують процес фінансової децентралізації і процес створення об’єднаних громад. А це ще один аргумент тим політикам, які, дбаючи про свої власні інтереси, заважають створенню об’єднаних громад, проведенню виборів, роблять усе, щоб у нас не було успішних ОТГ,– підкреслив Сергій Кузьменко. – Хочу побажати тим керівникам, які отримали квоту довіри, успіхів, чесно слугувати жителям своїх громад і мати стратегічне бачення розвитку територій: як залучити інвестора, як створити нові робочі місця, нове виробництво, щоб отримати більше коштів і більше можливостей зробити громаду успішною.Сьогодні в області вже 13 об'єднаних територіальних громад, де відбулися перші вибори.

– Закликаю вкотре керівників районних державних адміністрацій, міст, селищ активно вивчати позитивний досвід і рухатися курсом децентралізації, обраним державою, Урядом України, і який, як показує досвід, є успішним як в нашій державі, так і в Європейському Союзі, – наголосив голова облдержадміністрації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool