Долинський район серед лідерів по енергоефективності та реалізації інвестиційних проектів

Лютий 14, 2018 | Новини | Переглядів: 711 | Коментарі: 0

В облдержадміністрації тривають співбесіди з головами районних державних адміністрацій. Цього разу про результати економічного та соціального розвитку території у 2017-му та плани на 2018-й рік, звітував голова Долинської райдержадміністрації Сергій Омельченко.

Серед пріоритетних напрямків, яким у районі приділяють першочергову увагу, є розвиток виробництва. Сергій Омельченко повідомив, що минулого року розпочало роботу відділення швейної фабрики «Мрія Є», де працевлаштовано 45 жителів району.

Також введено в експлуатацію олійноекстрактний завод, де створено 20 робочих місць. У свою чергу, директор департаменту інфраструктури та промисловості облдержадміністрації Олександр Корнюша відзначив, що обсяг реалізованої промислової продукції підприємств району склав чималу суму – майже 100 млн. грн. За його словами, ця територія посіла перші позиції в області й по заходах з енергоефективності у закладах культури, охорони здоров’я та освіти. На їх реалізацію у 2017 році було спрямовано більше 5 млн. грн.

Позитивну роботу Долинської райдержадміністрації у напрямку підтримки малого та середнього бізнесу відзначила директор департаменту економічного розвитку і торгівлі облдержадміністрації Ніна Рахуба. Особливу увагу тут приділяють розвитку підприємництва у сільській місцевості. Серед інвестиційних проектів, реалізацію яких було розпочато у минулому році, створення соціальної їдальні з виробництвом хліба в одному із сіл району. За словами Сергія Омельченка, зазначений об’єкт має бути введений в експлуатацію до травня поточного року.

До цього часу також має бути реалізований ще один інвестиційний проект – будівництво потужної сонячної електростанції вартістю 150 млн. грн.

По галузі освіти Долинський район посідає 10 місце і входить до п’ятірки кращих територій області за організацією дошкільної освіти, – про це під час співбесіди повідомив начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський. Кількість дітей, які охоплено дошкільною освітою, постійно зростає. Лише цього року у районі було відкрито дві дошкільні групи. Серед позитивних досягнень керівник профільного управління відзначив й зменшення вдвічі кількості дітей, які навчалися індивідуально.
Одним із найкращих з розвитку культури назвала Долинський район директор департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації Валентина Животовська. Разом з тим, вона звернула увагу керівництва райдержадміністрації на необхідності активізувати роботу у напрямку інформатизації сільських бібліотек. Адже, на сьогодні відповідною технікою тут забезпечена половина таких закладів.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Коваленко відзначив, що за показниками щоквартальної оцінки соціально-економічного розвитку територій, зокрема, по економічній ефективності, залученню інвестицій, фінансовій самодостатності, ефективності ринку праці та розвитку інфраструктури, Долинський район показав позитивну динаміку. Значних результатів вдалося досягти в сільськогосподарському виробництві, за обсягами якого територія вийшла на перші позиції в області. Разом з тим, Сергій Коваленко порадив керівництву райдержадміністрації не зупинятися на досягнутому, та вказав на необхідність активізації інвестиційної діяльності, більше уваги приділяти зростанню обсягів виробництва та реалізації промислової продукції, а також підвищенню рівня заробітної плати. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool