Долинський район: рятувальники перевірили сільгосппідприємство у с.Червоне Озеро

Липень 22, 2016 | Новини | Переглядів: 1005 | Коментарі: 0

Зусилля інспекторів у сфері пожежної та техногенної безпеки та аграріїв у період жнивної кампанії спрямовані на її безпечний перебіг та завершення.

Не зважаючи на те, що на більшості жнивних полів Кіровоградщини вже практично зібрали врожай, відповідальность працівників аграрного сектору не зменшується, адже усе зібране збіжжя ще потрібно доправити на склади та забезпечити безпечні умови зберігання.

21 липня інспектори Управління ДСНС перевірили сільгосппідприємство Кіровоградської філії ДП «Центр сертифікації та експертизи насіннєвого і садівного матеріалу», що у с.Червоне Озеро Долинського району. Підприємство вирощує зернові культури не тільки на товарні цілі, але й готує відбірні сорта для майбутнього врожаю. Дбають тут як про високу якість зерна, так і про захист врожаю від пожеж. Під час перевірки якраз завершувалося збирання ранніх зернових культур. Цього року врожай видався гарний. Підприємство у своїй роботі дотримується усіх вимог вирощування зернових культур, тому забезпечення надійного протипожежного захисту усіх етапів збирання врожаю організовано на високому рівні, а отже вимоги Правил пожежної безпеки в агропромисловому комплексі виконуються у повному обсязі.

Усі комбайни оснащені необхідною кількістю первинних засобів пожежогасіння, а задіяні на жнивах працівники пройшли інструктажі щодо дотримання правил безпеки у полі та на зернотоку. Закономірно, що пожеж під час жнив тут не виникало. Адже на кожному полі, де працювали комбайни чергували трактори з бочками та дисковими боронами або пожежний автомобіль місцевого пожежно-рятувального підрозділу. Тож і не дивно, що проблеми із випалювання стерні на цих полях не виникають.

Проводячи рейд, представники Управління ДСНС перевірили чи безпечні умови, у яких зберігається зерно. Зокрема, побували на території тракторно-польової бригади, на якій розташовані зерноток, складське приміщення та сільгосптехніка й інвентар. Вся територія відповідає вимогам пожежної й техногенної безпеки. На зернотоку, де перевівають зерно від сорняку, поблизу відповідної техніки біля електрощитів наявні вогнегасники, на будівлях, де зберігається зерно, знаходяться повністю укомплектовані пожежні щити.

З упевненістю можна сказати, що протипожежні заходи виконуються на цьому підприємстві у повному обсязі, звдяки чому жнивна кампанія минає без втрат, а навпаки, з гарними результатами невтомної повсякденної праці.

Прес-служба У ДСНС в області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool