До зимового періоду кіровоградські дорожники почали готуватися заздалегідь

Жовтень 13, 2016 | Новини | Переглядів: 687 | Коментарі: 0

Будівельний сезон кіровоградські дорожники ще не завершили, втім вже активно взялися за підготовку до роботи в осінньо-зимовому періоді.

На разі запаслися протиожеледними матеріалами майже не 64 % від потреби. Дещо складна ситуація з заготівлею солі, яка полягає у відсутності вагонів для її перевезення. Втім, як запевняють постачальники, незабаром питання вирішиться і вже до 1 листопада кожна філія буде забезпечена протиожеледними сумішами у повному обсязі.

Як завжди перед початком сезону проводяться інструктажі та навчання з техніки безпеки, аби уникнути нещасних випадків на роботі. У Службі автомобільних доріг переконані, що кожен співробітник, який впевнений у своїй безпеці, працюватиме якісніше. Перевіряють знання робітників про експлуатацію машин та механізмів, електроприладів, про роботу в умовах поганої видимості, ожеледиці, низьких температурах. Крім того, нагадують і про правила надання первинної долікарської допомоги при травмуванні, переохолодженні, опіках, ураженні струмом.

Перевірку проходять не тільки працівники, а й інформаційні куточки, які повинні містити відповідну інформацію про безпеку праці.
Окрім безпеки подбали і про зимовий спецодяг співробітників. Заготували необхідні 150 комплектів зимового спецодягу, проводиться закупка такої ж кількості зимового спецвзуття.
Повністю підрядні організації ДП «Кіровоградський облавтодор» підготували бази складування матеріалів: 2 стаціонарних, 30 тимчасових майданчиків, 14 пунктів обігріву, 16 лінійних будівель та всі адміністративні споруди й котельні.
Враховуючи досвід минулих років і реалії сьогодення, аварійний ямковий ремонт доведеться робити і взимку, тож закупили 450 тон холодних сумішей та 560 тон сколу.

Кожна філія на разі працює над виготовленням снігозатримуючих щитів та оновленням знаків зимового утримання. Для забезпечення безаварійного та безпечного проїзду автотранспорту дорогами Кіровоградської області ремонтується та готується до роботи в зимових умовах 209 одиниць техніки та механізмів. З них: 5 роторних снігоочищувачів, 65 одиниць навісного обладнання, 18 бульдозерів, 28 автогрейдерів, 53 піскорозкидувачі, 3 солерозподілювача та 36 навантажувачів. Триває процес заготівлі паливно-мастильних матеріалів та формування їх незменшуваного триденного резерву.

Крім того, як і в минулих руках укладаються договори про співпрацю і залучення сторонньої техніки у разі надзвичайних погодних умов. Розроблений порядок взаємодії в зимовий період вже погоджується з облдержадміністрацією, рятувальниками та поліцією.

Прес-служба САД у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool