До відзначення Міжнародного дня музики (ФОТО)

Жовтень 03, 2011 | Новини | Переглядів: 2359 | Коментарі: 0

30 вересня 2011 року в рамках відзначення Міжнародного дня музики в Кіровоградському обласному художньому музеї відкрито виставку художніх творів, які презентують образи композиторів, музикантів, співаків.

День музики заснований 1 жовтня 1975 року за рішенням ЮНЕСКО. Одним із ініціаторів відзначення Міжнародного дня музики є композитор Дмитро Шостакович, який говорив: «Якщо ти хочеш полюбити й зрозуміти музику, - слухай її уважно. І ти її обов’язково полюбиш, поступово ти навчишся, наче непомітно для себе, відрізняти хороше від поганого. Так у тебе з’явиться хороший смак». Звичайно, без музики, пісні, танцю життя не проходить у жодному домі. Вона звучить цілий день по радіо, телевізору, лине з мобільного телефону. У когось пробуджується радісний настрій, декого охоплює величезне бажання працювати, швидше навчитись чогось. Чудова музика не старіє, вона житиме стільки, скільки існуватиме людина.
Музику, яку ми слухаємо кожного дня створюють та виконують різні люди: відомі композитори та музичні аматори, народні артисти та прості виконавці.
В експозиції виставки представлені живописні роботи нашого художника-земляка, члена Спілки художників СРСР Володимира Олександровича Федорова (1920-1986): «Портрет композитора Ю.Мейтуса» (1951), «Портрет оперного співака О.Петрова» (1947), «Портрет студентки» (1974), «Портрет мистецтвознавця А.Пузенкіна» (1957).
Картини членів Національної спілки художників України О.Логвинюка (1936-2004) «Сільський музикант» (1985) та А.Янєва (1945 р. н.) «Натюрморт. Бюст М. Глінки» (2005) відкривають нам чарівний світ музики.
До української народної пісні звертається у своїх творах член Національної спілки майстрів народного мистецтва України, заслужений майстер народної творчості України Лариса Зоріна (1960 р. н.): «Троїсті музики» (2010) та «Козак Мамай» (2010).
Міжнародний день музики святкується щорічно у всьому світі великими концертними програмами за участю кращих артистів і художніх колективів. Цього дня звучать твори, що увійшли до скарбниці світової культури.
Саме тому, о 15 годині 30 вересня 2011 року з нагоди музичного свята в музеї відбувся концертний виступ учнів та викладачів КЗ «Кіровоградська музична школа № 2 ім. Ю. С. Мейтуса». В програмі прозвучали українські пісні, класична музика, джазові композиції та авторські твори.
Ведучою концерту була директор музичної школи № 2 Валентина Григорівна Ревенко, яка майстерно поєднала музичні виступи з розповіддю про концертні номери та з величезною любов’ю і гордістю презентувала, як маленьких виконавців, так і вже відомих музикантів.

О.В.Шаповал - науковий співробітник Кіровоградського обласного художнього музею

До відзначення Міжнародного дня музики (ФОТО)

До відзначення Міжнародного дня музики (ФОТО)

До відзначення Міжнародного дня музики (ФОТО)

До відзначення Міжнародного дня музики (ФОТО)

До відзначення Міжнародного дня музики (ФОТО)

До відзначення Міжнародного дня музики (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool