До уваги журналістів та редакцій ЗМІ Кіровоградщини

Грудень 03, 2011 | Новини | Переглядів: 1292 | Коментарі: 0

Громадська організація «Інститут розвитку регіональної преси»  реалізує  проект «Юридичний захист журналістів» або «Центр правового захисту та освіти» за підтримки Media Legal Defence Initiative 

 

Проект покликаний забезпечити для ЗМІ та журналістів можливість скористатися фаховою  юридичною підтримкою для захисту своїх професійних прав, зокрема,  у судових процесах.

В ході проекту буде:

- проведено тренінг для медіа юристів, які мають досвід захисту  ЗМІ та журналістів у судових процесах;

- створено та забезпечено роботу  Правозахисної  Ради для вирішення питань про фінансування роботи адвоката (юриста) для  надання допомоги журналістам та ведення справ у судах;

- проведено  щонайменше 21 судову справу на захист професійних прав журналістів (доступ до інформації,  представництво інтересів журналістів у кримінальних справах по ст. 171 КК України, захист у справах за позовами про спростування, захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування у зв’язку з цим матеріальної та моральної шкоди);

- створено  постійно-діючий  комунікаційний майданчик на сайті ІРРП http://irrp.org.ua/ для об’єднання медіа-юристів, журналістів та інших зацікавлених осіб для обміну інформацією  та  обговорення провідник практик у сфері обміну інформацією  та захисту свободи слова.

Запрошуємо журналістів та редакції ЗМІ звертатися за наданням правової допомоги.

Для отримання правової допомоги необхідно заповнити анкету та заяву-звернення з коротким викладом ситуації на адресу law.irrp.org.ua@gmail.com і у темі листа вказати «Судова справа».

До заяви необхідно додати:

-   для оскарження відмови у наданні інформації: а) інформаційний запит, з відміткою приймальні та вхідним номером або квитанцією про відправку запиту рекомендованим листом; б) відповідь на інформаційний запит (за наявності);

-      для захисту від вимог про спростування інформації/втручання у приватне життя/поширення персональних даних: а) публікацію/програму, щодо якої заявлено вимоги; б) вимогу про спростування; в) претензії іншого характеру (якщо є);

-       для захисту журналіста у справі про захист честі/гідності/ділової репутації/відшкодування моральної шкоди: а) публікацію/програму, яка стала предметом позову; б) позовну заяву та додані до неї документи; в) ухвалу про відкриття провадження у справі.

Всі документи подаються в електронному вигляді.

Рішення про  підтримку справи приймається на засіданні Правозахисної Ради. Засідання Ради проводяться  раз на місяць, орієнтовно в останній тиждень місяця.

Консультації за зверненнями журналістів надаються незалежно від того, чи прийнято рішення про фінансування правової підтримки.

Джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool