До уваги журналістів! Собаче питання?!

Червень 14, 2012 | Новини | Переглядів: 1244 | Коментарі: 0

У вівторок 19-го червня об 11.00 у Кіровоградському прес-клубі відбудеться прес-конференція за участі Дмитра Шаміна, Президента Добровільної спілки культури собаківництва, який розповість про діяльність організації.

Проблема безпритульних собак у Кіровограді не вирішена. Не вирішено, як бути із власниками, які водять небезпечних псів без намордників і вигулюють їх без повідків. Не вирішено абсолютно проблема з утилізацією собачого гною, чи як там його делікатніше назвати. Не кажучи вже про відсутність вагомого і виконуваного законодавства про відповідальність власників та дійсно серйозну компенсацію матеріальних і моральних збитків постраждалим від укусів.

- Мабуть, не варто наводити фактів, як хтось був обгавканий чи травмований, якщо це не призводить ні до чого, крім обурення. Нам є до кого звертатися, є у кого запитати − це ВЛАДА! Але віз, який і нині там, це ще один із факторів імпотенції наших обранців. Імпотенції соціальної, яка гірше, аніж фізіологічна, хоча б уже тим, що характеризує нікчемність у суспільному житті таких індивідів, - переконаний Дмитро Шамін.

На його думку, навіть конституційно влада зобов'язується захищати громадян. Але переважно мова йде про оборону від грабіжників чи злодіїв, але не менш важливо захистити людей від 40-міліметрових зубів злого собаки. За травму ножем чи напад громадянин несе кримінальну відповідальність.

Але от цікава інформація – за час суверенітету Україну у Кіровоградській області собаки покусали 35100 чоловік! І хто зможе назвати кількість притягнутих до кримінальної відповідальності власників собак?! Напевно, можна було б все зіпхнути спихнути на безпритульних собак, адже за них ніхто не відповідає: ні містечкові власті, ні гаранти конституції, ніхто... Але не вийде. Так само не вийде перекласти відповідальність на стареньких, що підгодовують собачок зі своїх пенсій чи зоозахисників, що виступають за стерилізацію. І ніхто не надасть адреси чи назве поіменно тих людей, які отримали компенсацію на відновлення психічної травми і на пластичну операцію в хорошій клініці від власників собак-агресорів?!

- Ми перейшли від емоцій до створення Добровільної спілки культури собаківництва. Для того все це організовано, щоб спонукати нашу законодавчу та виконавчу владу захистити нас від злих пащек невихованих і неконтрольованих собак та психічно неблагополучних господарів, - говорить Дмитро Шамін.

За його словами, у спілці люблять собак, але людей тут люблять більше! І обіцяють, що Добровільна спілка культури собаківництва буде займатися захистом людей від собак і собак від людей, бо переконані, що тут роботи – непочатий край!!

УВАГА! Нова адреса прес-клубу:
вул. 50 років Жовтня, 1-а (вхід зліва від центрального входу ТЦ "Копілка"
- зі сторони магазину "Строй-Двор", другий поверх).


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool