До уваги водіїв! В Кіровоградській області стартував місячник безпеки дорожнього руху

Серпень 06, 2012 | Новини | Переглядів: 1106 | Коментарі: 0

За сім місяців поточного року на території області сталося 172 дорожньо-транспортні пригоди, в яких 52 людини загинули, 193 отримали травми. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомила Прес-служба Департаменту ДАІ МВС України

Більше двох третин загиблих та постраждалих – це молоді люди віком від 25 до 45 років. Гинуть і калічаться ті, хто відноситься до найактивнішої, працездатної частини населення.

Ні для кого не секрет, що більшість аварій, в яких гинуть і травмуються люди, є наслідком порушень Правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.

При аналізі причин скоєння ДТП, відзначено зростання пригод, особливо в літній період, через перевищення встановленої швидкості і невідповідності обраного швидкісного режиму конкретним дорожнім умовам. Унаслідок порушення швидкісних режимів в області сталося 49 аварій, в яких 13 людей загинули, 65 травмовані.

Залишаються проблеми з дотриманням Правил дорожнього руху пішоходами. Так, при переході проїжджої частини у невстановленому для переходу місці і поза пішохідними переходами, 6 пішоходів загинуло, 24 отримали травми.

Як і раніше, співробітниками ДАІ щодня виявляються факти керування автотранспортом в стані алкогольного сп'яніння. Задумайтесь, з початку року в Кіровоградській області складено понад 5062 адміністративних протоколів за керування транспортом в стані алкогольного або наркотичного сп'яніння, це в середньому по 24 водії щодня сідають за кермо в стані сп'яніння.

Державтоінспекцією постійно проводяться профілактичні заходи, спрямовані на зниження рівня аварійності на автодорогах, але учасники дорожнього руху продовжують ігнорувати вимоги правил дорожнього руху, що і призводить до скоєння дорожніх трагедій.

За рішенням голови уряду Миколи Азарова з 1 по 31 серпня в Україні буде проводитися Місячник безпеки дорожнього руху. Головною метою заходу є реалізація комплексу заходів щодо привернення уваги до проблем забезпечення безпеки дорожнього руху різних верств суспільства, учасників дорожнього руху, органів місцевого самоврядування.

Державтоінспекція приділятиме пильну увагу питанням виконання заходів, спрямованих на усунення причин і умов скоєння дорожньо-транспортних пригод, створення безпечних умов для руху транспорту і пішоходів, шляхом приведення в належний стан технічних засобів організації дорожнього руху, дорожньої розмітки.

Будуть організовані додаткові перевірки технічного стану пасажирських автотранспортних засобів, особливо тих, які використовуються для перевезень дітей і пасажирів. Інспекторський склад дорожньо-патрульної служби буде проводити цілеспрямований нагляд за дотриманням водіями транспортних засобів, пішоходами і пасажирами Правил дорожнього руху, на дотримання швидкісного режиму руху, застосування водіями та пасажирами автомототранспортних засобів ременів безпеки, шоломів.

В автотранспортних підприємствах, колективах різних установ та організацій співробітники Державтоінспекції проведуть бесіди та зустрічі, де ще раз позначать важливість виконання вимог дорожніх знаків.

Головний підсумок проведених заходів - убезпечити учасників дорожнього руху від нещастя на дорозі, вберегти життя і здоров'я рідних і близьких нам людей!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool