До уваги мешканців Кіровоградської області!

Жовтень 05, 2012 | Новини | Переглядів: 1291 | Коментарі: 0

Змінено порядок ввезення громадянами лікарських засобів

Кіровоградська митниця інформує про внесення змін до порядку ввезення на територію України незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів. Зміни набрали чинності з 31 серпня 2012 року.
Наказом Міністерства охорони здоров‘я України від 30.07.2012 № 575 «Про внесення змін до наказу МОЗ України від 26 квітня 2011 року № 237» внесено зміни до Порядку ввезення на територію України незареєстрованих лікарських засобів, стандартних зразків, реагентів.
Зазначимо, що незареєстрованих лікарських засобів належать такі лікарські засоби (субстанції у формі пелет, преміксу, грануляту тощо, референтні препарати, зразки плацебо (препарати порівняння)), що не пройшли процедуру державної реєстрації в Україні відповідно до чинного законодавства.
Згідно внесених змін, митне оформлення незареєстрованих лікарських засобів, які не належать до особистих речей громадян та призначені для індивідуального використання, здійснюється після отримання митними органами листа-повідомлення Міністерства охорони здоров'я України або відповідного електронного повідомлення щодо можливості їх ввезення на митну територію України.
Також змінами визначено поняття електронного повідомлення – це лист із зазначенням інформації щодо можливості або неможливості ввезення на митну територію України незареєстрованих лікарських засобів для індивідуального використання громадянами з накладеним електронним цифровим підписом керівника уповноваженого підрозділу Міністерства охорони здоров'я України або його заступників, який надсилається засобами електронного зв'язку відповідним департаментом Міністерства охорони здоров'я України на адресу Державної митної служби України.
Ввезення громадянами незареєстрованих лікарських засобів, призначених для індивідуального використання, які належать до особистих речей громадян (переміщуються в ручній поклажі та/або багажі громадянина), можливо в таких обсягах:
- до п'яти упаковок кожного найменування на одну особу (крім лікарських засобів, що містять наркотичні чи психотропні речовини);
- в кількості, яка зазначена у рецепті особи на лікарський засіб, виданому на ім'я цієї особи та засвідченому печаткою лікаря та/або закладу охорони здоров'я.
Митне оформлення таких лікарських засобів здійснюється без отримання митними органами листа-повідомлення Міністерства охорони здоров'я України або відповідного електронного повідомлення щодо можливості їх ввезення на митну територію України.
 

Прес-служба Кіровоградської митниці
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool