До уваги кіровоградців власників транспортних засобів, які виїжджають за кордон!

Лютий 24, 2016 | Новини | Переглядів: 1015 | Коментарі: 0

Для уникнення неприємних несподіванок, що можуть стати перешкодою для виїзду за кордон, варто дотримуватись вимог Постанови КМУ від 7 вересня 1998 р. N 1388 «Про затвердження Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів».

До поїздки за кордон допускаються транспортні засоби, на які видані реєстраційні документи відповідно до Конвенції про дорожній рух та номерні знаки, серіям яких присвоєні літери латинського алфавіту.

Зверніть увагу, що в разі відсутності права власності на транспортні засоби оформлення документів для поїздок за кордон здійснюється на підставі заяви власника або документів, що підтверджують право користування або розпорядження транспортним засобом.

Особі, що здійснює поїздку за кордон, на цей період видається свідоцтво про реєстрацію, в свою чергу інше свідоцтво про реєстрацію, видане на ім'я власника і документи, які підтверджують право користування або розпорядження транспортним засобом, зберігаються у відповідних сервісних центрах МВС.

Варто відзначити, що видане на період поїздки за кордон свідоцтво підлягає поверненню відповідному сервісному центру МВС не пізніше ніж протягом 10 днів після повернення з-за кордону.

Також необхідно знати, що автомобілі, на яких власники виїжджають за кордон, повинні мати розпізнавальний знак України. Власники таких транспортних засобів перед виїздом зобов'язані укласти договір обов'язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів.

Зауважимо, що автомобілі, на які згідно із законом встановлено тимчасову заборону на зняття з обліку (крім транспортних засобів, придбаних у розстрочку та зареєстрованих відповідно до закону), до поїздок за кордон не допускаються.

Власникам транспортних засобів, що виконують міжнародні перевезення вантажів і пасажирів слід пам`ятати, що для даних авто проводиться щорічна перевірка відповідності конструкції та технічного стану, а також здійснюється видача сертифікатів відповідності та Міжнародних сертифікатів технічного огляду транспортних засобів.

Прес-служба Регіонального сервісного центру МВС в Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool