До уваги інвалідів Кіровоградщини!

Травень 18, 2012 | Новини | Переглядів: 1067 | Коментарі: 0

Урядом схвалено новий порядок забезпечення інвалідів технічними та іншими засобами реабілітації

Заступник начальника головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Валентина Линченко прокоментувала шляхи реалізації в області однієї із соціальних ініціатив Глави держави – "Кожному інваліду – необхідний протез та крісло".

- Соціальними ініціативами Президента України передбачено забезпечити до 1 жовтня 2012 року протезами та кріслами колісними 100% інвалідів, які цього потребують, - нагадала Валентина Линченко. Для цього було кардинально змінено підхід до забезпечення окремих категорій населення технічними та іншими засобами реабілітації шляхом внесення змін до Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні".
Посадовець наголосила, що Урядом схвалено новий порядок забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації, відповідно до якого в нинішньому році інвалідам видаватимуться направлення на всі ТІЗР, що виготовляються в умовах серійного виробництва.
Забезпечення засобами реабілітації здійснюватиметься трьома шляхами за вибором інваліда: безпосередньо через підприємства, що виготовляють зазначені вироби; через сервісні центри, які створені на всіх державних підприємствах та через органи соціального захисту.
На даний час, управліннями праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міськвиконкомів проведено 236 анкетуваннь інвалідів та дітей-інвалідів, які у 2012 році мають право на отримання інвалідних крісел. Отриману інформацію внесено до Централізованого банку даних з проблем інвалідності.
Валентина Линченко повідомила, що Законом України "Про Державний бюджет України на 2012 рік" на забезпечення окремих категорій громадян технічними та іншими засобами реабілітації передбачено 614,3 млн.грн., що у два рази більше, ніж у 2008 та 2009 роках.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool